Închide

Începe Târgul de Turism al României. ANAT estimează o creştere a cererii pentru early booking

Avatar
fantasy, travel, vacations

Fotografie de Darkmoon_Art pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) estimează o creştere a cererii pentru rezervările tip early booking faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât pentru destinaţiile externe, cât şi pentru litoralul românesc. În această perioadă, reducerile tip early booking sunt cuprinse între 10% şi 45%, în funcţie de tipul de transport, destinaţie şi hotelul ales.

”La actuala ediţie a Târgului de Turism al României, agenţiile de turism promovează ofertele tip early booking pentru sezonul estival 2023, atât pentru destinaţii externe, cât şi pentru litoralul românesc, alături de alte oferte speciale cu reduceri consistente lansate cu ocazia târgului de turism. De asemenea, agenţiile promovează şi ofertele rămase pentru sărbătorile şi pentru sezonul de iarnă”, a transmis, miercuri, ANAT, într-un comunicat de presă citat de news.ro.  

ANAT estimează o creştere a cererii pentru rezervările tip early booking faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (luna octombrie şi începutul lunii noiembrie). Reducerile tip early booking sunt cuprinse între 10% şi 45%, în funcţie de transport, de unitatea de cazare şi de destinaţie ori în funcţie de tipul pachetului turistic – individual sau operat cu curse charter. Printre destinaţiile promovate cu oferte early booking se numără litoralul românesc, Grecia, Bulgaria, Turcia, Spania, Cipru, Malta, Tunisia şi Egipt.

De asemenea, potrivit ANAT, vizitatorii TTR pot achiziţiona pachete turistice de sărbători şi pentru sezonul de iarnă pentru România (staţiuni de ski, staţiuni balneoclimaterice, pensiuni rurale) dar şi pentru destinaţii precum Egipt, Dubai, Thailanda, Indonezia (Bali), Singapore, Malaezia, Turcia (Antalya), Franţa (Coasta de Azur), Israel, Iordania, Malta, Tunisia, Maroc, Zanzibar, Maldive, Mauritius sau Finlanda (Laponia) ori circuite pentru Turcia, Grecia sau alte ţări europene.

Printre cele mai solicitate capitale pentru Crăciun şi Revelion se numără Paris, Budapesta, Viena, Praga, Madrid, Istanbul, Atena şi Barcelona.

”Este o mare bucurie pentru noi reluarea târgurilor şi în special a Târgului de Turism al României. Sunt reduceri, sunt oferte speciale şi aşteptăm cu drag să fim asaltaţi de turişti”, declară Alin Burcea, prim vicepreşedinte ANAT.

ANAT anunţă, de asemenea, că, în urma târgului de turism de la Londra (World Travel Market), apar noi semne de relaxare pentru diverse destinaţii, precum Emiratele Arabe Unite, care au eliminat orice restricţie, şi este posibil să urmeze mai multe ţări din Extremul Orient.

Ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României (TTR) va fi găzduită de Pavilionul B1 al ROMEXPO de joi (10 noiembrie) până duminică (13 noiembrie).

scroll to top