Închide

Inflația atacă și piața bunurilor de lux: celebra marcă de ceasuri Hublot anunță scumpiri

Avatar
Hublot Big Bang

Ceasul Hublot Big Bang. Sursa foto: Hublot.

Timp de citire: 3 minute

Ceasul de lux Big Bang al cunoscutei mărci elvețiene Hublot, piesă purtată, printre alții, de vedete globale precum Usain Bolt sau Jay-Z, se va scumpi în curând, anunță CEO-ul companiei, Ricardo Guadalupe, citat de Bloomberg.

Producătorul elvețian de ceasuri va crește prețurile pentru toate ceasurile din portofoliul său, potrivit lui Guadalupe, măsura fiind luată în condițiile creșterii costurilor cu materiile prime esențiale, așa cum sunt aurul și diamantele. Astfel, prețurile de bază vor crește cu 3-4% începând din aprilie sau mai, a precizat el. Prețurile medii ale ceasurilor sub marca Hublot se situează la aproximativ 20.000 de franci elvețieni.

”Aproape toți furnizorii noștri cresc prețurile”, a spus Guadalupe, menționând că și costurile pentru oțel și titan sunt în creștere.

Furnizorii de diamante au crescut prețurile cu 10% până la 15%, potrivit șefului de la Hublot.

Decizia companiei este o dovadă a felului în care până și industria de lux se confruntă cu inflația, pe fondul creșterii prețurilor mărfurilor și problemelor de pe lanțurile de aprovizionare, cauzate de pandemie. În același timp, consumatorii cu dare de mână, care și-au redus cheltuielile în timpul perioadelor de lockdown, au început acum să achiziționeze bunuri de lux, de ultimă generație, inclusiv ceasuri elvețiene, provocând o creștere a cererii.

”Principala problemă este legată de producție și de lanțul de aprovizionare”, a spus Guadalupe, adăugând că aproape toți competitorii de pe piața ceasurilor elvețiene de lux analizează o măsură similară, de creștere a prețurilor.

”Oricum, va trebui să o facem. În plus, din moment ce toată lumea o face, devine acceptabil.”

Într-un interviu acordat Bloomberg luna trecută, și CEO-ul mărcii Dior, Pietro Beccari, a declarat că brandul va fi nevoit să crească prețurile pentru a se adapta creșterii costurilor de producție și achiziție.

Multi-miliardarul Arnault: vom fi ”rezonabili” și ne vom respecta clienții

”Este limpede: produsele demne de a fi dorite au un anumit preț”, a spus Bernard Arnault, multi-miliardarul francez care conduce conglomeratul industriei de lux LVMH, proprietarul mărcii Hublot, joia trecută, în timpul prezentării rezultatelor anuale ale companiei.

Arnault a promis că grupul pe care îl conduce va fi ”rezonabil” și își va ”respecta” clienții în ceea ce privește creșterile de preț. Pe de altă parte, a recunoscut că unele dintre produsele grupului au un profil cu totul aparte, vorbind în acest sens de un model de ceas Nautilus lansat de Tiffany, în colaborare cu Patek Philippe. Prețul de vânzare al acestuia în rețelele de magazine a fost de 52.635 de dolari, însă a fost depășit cu mult luna trecută, când un exemplar a fost vândut la o licitație de caritate pentru mai bine de 6,5 milioane de dolari.

O altă marcă de lux, Chanel, a anunțat recent, la rândul său, creșterea prețurilor unora dintre cele mai bine vândute modele de genți cu procente care au depășit cu mult ratele inflației din ultimii doi ani.

CEO-ul Hublot, Ricardo Guadalupe, a spus că revenirea spectaculoasă cererii în 2021 a pus bazele unui an cu record de vânzări. În schimb, pentru acest an, se așteaptă la o creștere a producției sale de ceasuri cu o singură cifră.

”În momentul de față, avem mai degrabă o problemă de producție, decât o problemă de vânzări”, a spus el.

Stocurile de ceasuri Hublot la retaileri și în rețeaua proprie de magazine s-au redus 30-40% în 2021, potrivit CEO-ului companiei.

”Ultimele trei luni au fost incredibile din punctul de vedere al vânzărilor”, a spus el.

Exporturile de ceasuri elvețiene au revenit la valori record în 2021, pe fondul vânzărilor în creștere accelerată din SUA și a unei creșteri a cererii de ceasuri cu prețuri de peste 5.000 de franci elvețieni. De precizat că ceasurile din segmentul entry-level al celor de la Hublot costă aproximativ 6.000 de franci elvețieni.

Noutăți despre cazul Novak Djokovic

Șeful Hublot, unul dintre sponsorii importanți ai liderului mondial al circuitului profesionist de tenis Novak Djoković, a transmis că incidentele care l-au avut în prim-plan pe sârb, după ce a fost forțat să părăsească Australia fără să poată concura la Australian Open pentru că nu a fost vaccinat, nu au produs vreo schimbare în relația dintre cele două părți.

”Pentru moment, îl susținem, pentru că este ambasadorul nostru. Dacă nu va mai putea juca, abia asta ar putea să fie o problemă, dar o să mai vedem”, a spus el.

Guadalupe a mai adăugat că Hublot a ținut legătura cu sportivul sârb în urma plecării acestuia din Australia și așteaptă în perioada următoare ca acesta să facă noi declarații cu privire la viitorul său în ceea ce privește tenisul.

scroll to top