Închide

Procurorii cer despăgubiri de 45,5 mil $ de la Credit Suisse într-un proces de spălare de bani

Avatar
Img.where And How We Work 01 Zurich Headquarters (1)

Foto: credit-suisse.com

Timp de citire: 2 minute

Procurorii elvețieni urmăresc despăgubiri de aproximativ 42,4 milioane de franci elvețieni (45,5 milioane de dolari) de la Credit Suisse într-un proces pentru spălare de bani, care urmează să înceapă pe 7 februarie, a declarat luni Curtea Penală Federală Elvețiană (FCC), potrivit Reuters.

Procuratura Generală (OAG) a pus sub acuzare banca în decembrie 2020, după o anchetă asupra activităților unei rețele criminale bulgare care implică luptători de nivel înalt acuzați că au spălat profituri din traficul de cocaină.

„OAG a declarat că solicită despăgubiri de aproximativ 34,8 milioane de franci elvețieni, precum și compensații suplimentare de aproximativ 7,6 milioane de franci de la Credit Suisse AG”, a declarat un purtător de cuvânt al FCC, într-o declarație trimisă prin e-mail.

Credit Suisse a declarat că „respinge fără rezerve ca nefondate toate acuzațiile în această chestiune ridicate împotriva sa și este convinsă că fostul său angajat este nevinovat”. Banca a declarat pentru Reuters că se va apăra energic în instanță.

A doua cea mai mare bancă a Elveției, care încearcă să-și refacă reputația după o serie de scandaluri și plecarea bruscă a președintelui său, a emis săptămâna trecută un avertisment de profit din cauza costurilor legale și a încetinirii diviziilor sale de tranzacționare și de gestionare a averilor.

Un rezumat de pe site-ul FCC arată că Credit Suisse este acuzată că nu a luat toate măsurile necesare pentru a preveni un angajat să spele bani.

Angajatul, un fost manager al Credit Suisse care a fost și el inculpat, este acuzat că a procesat tranzacții în valoare de câteva milioane de franci elvețieni între 2004 și 2008, în ciuda indicațiilor că banii ar putea fi de origine criminală.

Credit Suisse a negat orice faptă greșită a angajatului.

scroll to top