Închide

Inițiativă sustenabilă de la Ikea | O viață nouă pentru plăpumi și perne

Avatar
kitten, duvet, cat

Fotografie de balzacan pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Ikea încearcă un proiect de reciclare pentru plăpumile și pernele cu umpluturi de pene. Inițiativa se încadrează în strategia mai largă de sustenabilitate a lanțului de mobilier pentru casă. Inițiativa a pornit din Belgia.

În practică, Ikea dorește să încurajeze clienții să aducă la comerciant cu amănuntul perne și plapumi vechi sau neutilizate pline cu puf sau pene pentru a recicla materialul. În prezent, aceste produse ajung prea des în deșeurile menajere, deoarece nu există un sistem de reciclare structurală.

Belgia este prima țară care a încercat programul timp de șase luni. Ulterior, va urma o evaluare, iar programul poate fi extins și în alte țări europene. Ieri, Ikea Belgia a început deja să adune materialele vechi dela clienți care conțin puf și pene. Pentru a motiva clienții să participe, aceștia vor primi un voucher de reducere de 15% pentru fiecare produs trimis în luna septembrie, pe care îl pot răscumpăra cu următoarea lor achiziție de produse textile.

Economie circulară

Materialele colectate vor fi bine spălate și dezinfectate în urma unei sortări inițiale. Ulterior, pot fi refolosite fără probleme și pot intra în procesul de producție regulat al lanțului de retail.

„Pentru a atinge acest obiectiv, reducem deșeurile, oferim servicii care ajută la extinderea duratei de viață a produselor noastre și investim ca pe cât posibil în produsele circulare realizate din materiale reciclate sau regenerabile ”, a declarat Nathalie Van Edom, manager de sustenabilitate la Ikea, citată de Retail Detail.

Proiectul intrat deja în teste face parte din obiectivele mai largi de sustenabilitate ale Ikea, care își propune să devină o companie circulară 100% până în 2030.

scroll to top