Închide

Moțiune | 3 pagini pentru “Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!”

Avatar
Parlament Plen Camera 2

Foto:news.ro

Timp de citire: 3 minute

Deputatul George Simion, copreşedinte AUR, a anunţat vineri seară depunerea la Parlament a moţiunii de cenzură “Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”, pentru care formaţiunea a reuşit să strângă 122 de semnături, inclusiv ale “altor forţe politice”.

“Aveţi în faţa dumneavoastră o moţiune depusă la iniţiativa AUR cu semnăturile şi a altor forţe politice, cu care nu ne-am aliat, nu suntem aliaţi şi nu ne vom alia. Singurul obiectiv comun pe care îl avem noi, de la AUR, cu cei de la USR, cu cei de la PSD, în acest moment, este demiterea Guvernului Cîţu. Premierul Cîţu şi toţi miniştrii care şi-au bătut joc de români, din nou, luni de zile”, a precizat Simion, la Palatul Parlamentului, potrivit AGERPRES.

El a adăugat că AUR a reuşit să adune 122 de semnături necesare depunerii moţiunii de cenzură.

Senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, a spus că, în urma discuţiei cu USR PLUS, textul moţiunii a fost “ajustat”, exprimându-şi speranţa că şi PSD va vota moţiunea.

“În urma discuţiei cu cei de la USR, am mai ajustat textul. Dar el, în liniile lui generale şi în reproşurile legitime pe care nu doar clasa politică, ci mai ales electoratul român le poate face în acest prim Guvern, a rămas la fel. Ne bucurăm că cei de la USR au lăsat orice orgoliu deoparte şi susţin acest text care ne aparţine în cea mai mare parte şi tragem nădejde că şi cei de la PSD, care tot au amânat o decizie, să dovedească acum că sunt de partea poporului şi să voteze moţiunea, să cadă acest Guvern, care este distrugător pentru România”, a punctat Târziu.

Textul moțiunii evidențiază faptul că nu mai există o majoritate parlamentară care să susțină guvernul.

“România este condusă în acest moment de un guvern, care nu mai are legitimitate politică pentru că îi lipsește susținerea unei majorități parlamentare. Cea mai mare lipsă a guvernului condus de Florin Cîțu este însă lipsa legitimității morale. O persoană care a avut grave probleme cu legea în trecut și care abuzează de ea în prezent, nu prezintă garanțiile minim necesare pentru a conduce puterea executivă din România”, scrie documentul.

Co-preşedintele USR PLUS Dan Barna a afirmat că moțiunea de cenzură este calea parlamentară pentru ca în cel mai scurt timp să avem un nou premier şi coaliţia să meargă mai departe.

“În măsura în care moţiunea nu va trece, Cabinetul Cîţu merge mai departe, iar noi mergem în opoziţie”, a afirmat el. “Fiţi de partea românilor, nu de partea infractorilor, a politrucilor şi a „băieţilor deştepţi”! Votaţi pentru demiterea guvernului Cîţu!”, este îndemnul adresat în textul moţiunii parlamentarilor.

Invitat la postul de televiziune Digi 24, co-preşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat că USR PLUS nu are nicio înţelegere politică nici cu formaţiunea AUR, nici cu liderul acesteia, George Simion, şi că nu are nicio intenţie de a intra la guvernare alături de acest partid. Cioloş a precizat că textul moţiunii depuse alături de AUR este scris de USR PLUS.

“Nu avem niciun fel de înţelegere politică, nici pe la faţă, nici pe la spate, nici cu domnul Simion, nici cu AUR. Nu vom avea nicio intenţie să guvernăm la un moment dat sau să facem vreo alianţă politică. Noi nu de asta am intrat în politică, nu de asta am intrat în Guvern şi nici în Parlament. Însă decizia noastră a fost să pregătim şi să depunem o moţiune de cenzură. Am pregătit această moţiune de cenzură, am prezentat moţiunea celorlaltor partide”, a declarat Dacian Cioloş.

În acest context, președintele PSD, Marcel Ciolacu, vorbește deja de o alianță USR-AUR. Într-o postare pe pagina lui de Facebook, Ciolacu susține că semnatarii moțiunii trebuie să propună o soluţie pentru rezolvarea crizei politice și argumentează că înlocuirea lui Florin Cîţu cu Ludovic Orban sau cu Dan Barna nu rezolvă problemele românilor.

“Cîţu trebuie să plece! Dar, odată cu el, trebuie să plece şi Barna, şi Ghinea, şi Năsui! Şi ei au guvernat România în ultimul an de zile! Deşi acum nu mai recunosc asta, în moţiunea depusă uitând să-şi menţioneze propria activitate dezastruoasă! Alianţa USR-AUR trebuie să propună o soluţie pentru rezolvarea crizei politice. Înlocuirea lui Cîţu cu Orban sau cu Barna nu ar rezolva decât împărţirea ciolanului pentru actuala Coaliţie, dar nu ar rezolva problemele românilor: sărăcia şi creşterea preţurilor la alimente, medicamente şi utilităţi”, a scris Ciolacu pe Facebook.

scroll to top