Închide

Întârzierile zborurilor din Europa au crescut cu peste 400% în 2022. Care este motivul?

Avatar
blue and red airplane on sky

Fotografie de Gary Lopater pe Unsplash

Timp de citire: 4 minute

Pasagerii europeni au fost nevoiți să aștepte mai mult timp pentru a ajunge la destinație în 2022, comparativ cu 2021, deoarece o revenire a traficului aerian după COVID, restricțiile provocate de invazia Rusiei în Ucraina și o lipsă acută de capacitate a spațiului aerian s-au combinat pentru a provoca întârzieri, potrivit Euractiv.

Un nou raport al Organismului de evaluare a performanțelor (PRB), un organism al UE însărcinat cu monitorizarea modului în care este utilizat spațiul aerian al Europei, a constatat că întârzierile în 2022 au crescut cu aproximativ 400% față de anul precedent.

PRB monitorizează modul în care traficul poate circula fără probleme prin spațiul aerian european, urmărind întârzierile în aer. Raportul a evaluat statele membre în raport cu obiectivele în materie de siguranță, capacitate, mediu și rentabilitate.

Întârzierea medie pe rută a fost de 1,74 minute pe zbor în 2022, în creștere de la 0,32 minute pe zbor în 2021 și cu 1,24 minute mai mare decât obiectivul la nivelul UE.

Având în vedere caracterul fără precedent al interdicției spațiului aerian rusesc, această cifră a fost ajustată la 1,69, lăsând valoarea reală ajustată cu 1,19 minute pe zbor peste obiectivul la nivelul Uniunii.

Astfel de întârzieri, cauzate de rutele ocolitoare, pot duce la contratimpuri la sol, deoarece se ratează sloturile de decolare și de aterizare, perturbând programele de zbor.

În total, întârzierile de timp de zbor în 2022 au acumulat 14 411 911 minute.

Întârzierile la plecări au fost în medie de puțin peste 19 minute pe zbor, determinate în principal de problemele de capacitate ale aeroporturilor. Zborurile cu întârzieri mai mari de 15 minute au crescut la 39%, de la 29% în anul precedent.

Planurile de performanță convenite pentru spațiul aerian european nu au fost respectate de o serie de state membre, în detrimentul pasagerilor, potrivit concluziilor raportului.

Conform raportului, obiectivul de mediu pentru 2022, bazat pe rute mai eficiente care să reducă emisiile, “a fost ratat cu mult”, 25 de țări UE nereușind să își îndeplinească obiectivele naționale.

“Acest raport de monitorizare arată că performanța fiecărui stat membru în parte a variat considerabil. În timp ce unii [furnizori de servicii de navigație aeriană] s-au ridicat la înălțimea provocării, alții nu au înregistrat îmbunătățiri semnificative sau chiar s-au deteriorat”, a scris președintele PRB, Cathy Mannion.

În ciuda performanțelor șubrede din multe dintre domeniile analizate, standardele de siguranță au rămas ridicate.

Spațiul aerian restricționat

În timp ce traficul de zbor a crescut cu 52% față de 2021, pe măsură ce restricțiile de călătorie în caz de pandemie s-au atenuat, spațiul aerian deschis transportatorilor s-a restrâns.

Războiul Rusiei în Ucraina a făcut ca liderii UE să închidă rapid spațiul aerian al UE pentru avioanele rusești, ceea ce a determinat Kremlinul să riposteze la fel. În prezent, avioanele UE au interdicția de a zbura deasupra Belarusului, Rusiei și Ucrainei, ceea ce obligă avioanele care trec peste estul blocului să traseze rute diferite.

Cu toate acestea, ramificațiile conflictului ucrainean “pot explica doar parțial (și la nivel local) aceste rezultate”, se arată în raport. În schimb, acesta a identificat ca principal vinovat lipsa de pregătire a controlorilor de trafic aerian pentru creșterea traficului:

“Performanțele la nivelul Uniunii arată că majoritatea [furnizorilor de servicii de navigație aeriană] nu au profitat de oportunitatea de a se pregăti pentru creșterea prognozată a traficului prin punerea în aplicare a măsurilor necesare și planificate pentru asigurarea capacității și îmbunătățirea performanțelor de mediu.”

Companiile aeriene, care militează de mult timp pentru centralizarea controlului traficului aerian și nu pentru ca acesta să fie de competența fiecărui stat membru, au criticat țările UE pentru că nu au reușit să asigure o capacitate adecvată a spațiului aerian.

Ourania Georgoutsakou, director general al grupului de lobby al companiilor aeriene A4E, a declarat că raportul este un “apel la acțiune”.

“Trebuie să consolidăm capacitatea spațiului aerian al Europei, să promovăm reforme în operațiunile sale și să deschidem calea pentru ca liniile aeriene să opereze mai eficient”, a spus ea, subliniind beneficiile pentru mediu ale unor rute de zbor mai eficiente. “Nu ne putem permite o nouă repetare a creșterii cu 400% a întârzierii medii pe zbor. Pasagerii Europei merită mai mult”, a adăugat ea.

Controlorii de trafic aerian menționează provocările

Reacționând la raport, CANSO, un organism global care reprezintă companiile care asigură controlul traficului aerian, a subliniat că închiderea spațiului aerian și noile rute de zbor rezultate din războiul din Ucraina au complicat operațiunile din 2022.

Creșterea suplimentară a cererii de călătorii aeriene provocată de relaxarea restricțiilor COVID nu a făcut decât să agraveze și mai mult situația.

“Satisfacerea revenirii cererii de călătorii aeriene a fost o provocare pentru întregul sector aviatic, inclusiv pentru managementul traficului aerian”, a declarat un purtător de cuvânt al CANSO pentru Euractiv.

Organizația a subliniat că unele țări au implementat noi sisteme de gestionare a traficului aerian în 2022 – o perturbare unică – în timp ce vremea nefavorabilă a jucat, de asemenea, un rol.

Pentru a îmbunătăți situația, CANSO a solicitat mai mult sprijin guvernamental.

“În timp ce privim spre viitor, pentru a face față creșterii prognozate a traficului aerian și mixului de trafic din ce în ce mai complex este nevoie de investiții în tehnologie și oameni”, a declarat purtătorul de cuvânt. “Numai în acest fel [furnizorii de servicii de navigație aeriană] vor avea suficiente mijloace financiare pentru a investi în resursele necesare – personal și infrastructură – pentru a-și servi clienții.”

scroll to top