Închide

Intel ar putea primi subvenții de peste 10 miliarde de dolari de la administrația Biden

Avatar
Industryweek 27047 010818 Intel Chip

Sursă foto: IndustryWeek

Timp de citire: 2 minute

Administrația Biden este în discuții pentru a acorda subvenții de peste 10 miliarde de dolari companiei Intel Corp (INTC.O), a relatat vineri Bloomberg.

Negocierile sunt în curs de desfășurare, iar pachetul de acordare a Intel va include probabil atât împrumuturi, cât și subvenții directe, potrivit raportului.

Departamentul de Comerț al SUA, care supraveghează plata fondurilor CHIPS Act, și Intel au refuzat să comenteze.

Departamentul a anunțat deja două granturi mai mici în cadrul Chips Act, iar secretarul american al comerțului, Gina Raimondo, a declarat la începutul acestei luni că departamentul său intenționează să acorde mai multe finanțări în termen de două luni, în cadrul programului guvernamental de 39 de miliarde de dolari pentru stimularea producției de semiconductori.

Fondul pentru semiconductori este destinat să subvenționeze producția de cipuri și investițiile aferente lanțului de aprovizionare, iar premiile vor ajuta la construirea de fabrici și la creșterea producției.

Intel plănuiește să cheltuiască zeci de miliarde de dolari pentru a finanța fabrici de cipuri în locații vechi din Arizona și New Mexico, precum și o nouă locație în Ohio, despre care compania din Silicon Valley spune că ar putea deveni cea mai mare fabrică de cipuri din lume.

Însă Wall Street Journal a raportat la începutul acestei luni că Intel plănuia să amâne finalizarea sitului din Ohio până în 2026 din cauza încetinirii pieței cipurilor și a unei derulări lente a fondurilor federale.

Rămâne neclar dacă un val de dolari federali din acest an ar putea accelera din nou aceste planuri sau planurile Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (2330.TW), care a solicitat, de asemenea, finanțare americană și a cărei fabrică de cipuri în construcție în Arizona a fost amânată.

Micron (MU.O) și Samsung Electronics (005930.KS) construiesc, de asemenea, noi fabrici de cipuri în SUA și au depus cereri în cadrul programului.

scroll to top