Închide

După finalizarea unei tranzacții, OpenAI este evaluată la 80 de miliarde de dolari

Avatar
Monitor screen with openai logo on black background

Fotografie de Andrew Neel pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

OpenAI, susținută de Microsoft, a finalizat o tranzacție care evaluează compania de inteligență artificială la 80 de miliarde de dolari sau chiar mai mult, a anunțat vineri New York Times, citând persoane care au informații despre această tranzacție, conform Reuters.

Compania ar urma să vândă acțiunile existente în cadrul unei așa-numite oferte publice de cumpărare conduse de firma de risc Thrive Capital, se arată în raport.

În cadrul tranzacției, angajații vor putea să își încaseze acțiunile companiei, mai degrabă decât o rundă de finanțare tradițională care ar strânge bani pentru afacere, a adăugat raportul.

OpenAI nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.
Aceasta a acceptat un acord similar la începutul anului trecut. Firmele cu capital de risc Thrive Capital, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz și K2 Global au fost de acord să cumpere acțiunile OpenAI în cadrul unei oferte publice de cumpărare, evaluând compania la aproximativ 29 de miliarde de dolari, se arată în raport.
Lansarea ChatGPT de la OpenAI la sfârșitul anului 2022 a declanșat rumoarea în jurul inteligenței artificiale, determinând companiile să exploreze modalități de valorificare a puterii tehnologiei.

Directorul general al OpenAI, Sam Altman, se pare că se află, de asemenea, în discuții pentru a strânge fonduri pentru o companie de cipuri, în încercarea de a stimula capacitatea de construcție de cipuri la nivel mondial pentru a dezvolta noi instrumente legate de inteligența artificială.

scroll to top