Închide

Între Europa și Asia, Turcia se consolidează ca hub aviatic și cumpără 220 de aeronave de la Airbus

Avatar
plane, flight, turkish airlines

Fotografie de Surprising_Shots pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Compania Turkish Airlines a anunţat vineri că a plasat o comandă pentru 220 de avioane noi Airbus, în cadrul planurilor de extindere a flotei, transmit Associated Press şi Reuters, citate de Agerpres.

Turkish Airlines va cumpăra 150 aeronave A321 Neo (destinate zborurilor pe distanţe medii), 50 avioane de mari dimensiuni A350-900, 15 avioane de mari dimensiuni A350-1000 şi cinci aeronave cargo A350F.

De asemenea, compania turcă va achiziţiona servicii de mentenanţă pentru motoare şi componente de motoare pentru avioanele A350 de la Rolls-Royce.

Cu cele mai recente achiziţii, comanda totală a Turkish Airlines este de 504 avioane, din care 212 au fost deja livrate, a informat grupul aeronautic european.

“Prin modernizarea flotei noastre cu avioane mai eficiente şi mai prietenoase cu mediul ne consolidăm poziţia de vârf în sectorul global al aviaţiei şi contribuim la poziţia de vârf a Turciei ca hub aviatic”, a afirmat preşedintele Board-ului Turkish Airlines, Ahmet Bolat.

Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost date publicităţii.

Airbus, cel mai mare producător mondiale de avioane, a raportat în trimestrul trei o creştere de 21% a profitului operaţional ajustat, la 1,013 miliarde de euro, în timp ce veniturile au urcat cu 12%, la 14,897 miliarde de euro.

Airbus se aşteaptă la o cerere solidă de avioane comerciale, inclusiv redresarea continuă a cererii pentru aeronavele de mari dimensiuni A350, dar avertizează asupra dificultăţilor din lanţurile de aprovizionare.

scroll to top