Închide

Vacanțele de vară ale americanilor au debutat cu cifre record. Ce prognozează companiile aeriene?

Avatar
plane, flight, cloud

Fotografie de april_kim pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Administrația americană pentru securitatea transporturilor (TSA) a declarat că a controlat vineri 2,95 milioane de pasageri ai companiilor aeriene, cel mai mare număr înregistrat vreodată într-o singură zi, potrivit Reuters.

Recordul de călătorii coincide cu weekendul Memorial Day, care marchează începutul sezonului de călătorii de vară din SUA. Săptămâna trecută, un grup care reprezintă principalele companii aeriene americane a prognozat un număr record de călătorii de vară, companiile aeriene urmând să transporte 271 de milioane de pasageri, cu 6,3% mai mult decât anul trecut.

TSA a declarat că numărul de călătorii de vineri a depășit un record stabilit în noiembrie, de aproape 2,91 milioane de pasageri aerieni controlați. Cinci dintre cele mai aglomerate 10 zile de călătorie din toate timpurile au fost începând cu 16 mai, a precizat agenția.

Airlines for America a declarat că transportatorii americani intenționează să efectueze peste 26.000 de zboruri zilnice în această vară, cu aproape 1.400 mai multe decât în 2023, sau 5,6%, când au transportat 255 de milioane de pasageri. Previziunile pentru sezonul de călătorie de vară sunt pentru perioada 1 iunie – 31 august.

American Airlines, a declarat că va crește zborurile cu 10% în această vară, se așteaptă la o creștere cu 10% a numărului de pasageri în perioada de călătorie 23 mai-28 mai de Memorial Day – aproape 3,9 milioane de pasageri pe 36.000 de zboruri.

United Airlines preconizează că va avea 3 milioane de călători în perioada de călătorie de Memorial Day, cu aproape 10% mai mult și cel mai mare număr de pasageri înregistrat vreodată în această perioadă.

Delta Air Lines a declarat că se așteaptă la un salt de 5% în ceea ce privește clienții din weekendul Memorial Day, ajungând la aproape 3 milioane de clienți în perioada 23-27 mai.

Prognoza vine în contextul în care Administrația Federală a Aviației se luptă să rezolve o lipsă persistentă de controlori de trafic aerian. Unele companii aeriene au redus în mod voluntar zborurile din New York vara trecută pentru a rezolva problemele de congestionare și au ridicat noi îngrijorări cu privire la lipsa controlorilor.

Companiile aeriene își pot pierde sloturile de decolare și aterizare pe aeroporturile congestionate dacă nu le folosesc suficient.

FAA a prelungit până în octombrie reducerile acestor cerințe minime de zbor pe aeroporturile din zona New York-ului, din cauza problemelor de personal, iar luna trecută marile companii aeriene au cerut ca aceste reduceri să fie prelungite până în octombrie 2025.

scroll to top