#InvestimÎnRomânia: Eisberg, povestea unui business sănătos, creat de un elvețian în 1995
Eisberg a venit în România în 1995. Proprietarul era un elvețian care a angajat un director general, un contabil și muncitori pe linia de producție – pe Stela, după care au venit Ileana, Sandi și Gema. Stela și Sandi sunt pensionate, Gema a plecat de bună voie, iar Ileana este încă printre cei 101 angajați.
Sub hashtag-ul #InvestimînRomânia, redacția afaceri.news continuă seria de materiale care prezintă idei autohtone de afaceri, antreprenori curajoși și afaceri românești din toate ramurile economice și din toate regiunile țării. Așteptăm să ne scrieți despre compania Dvs. autohtonă pe info@afaceri.news și vă vom populariza imediat!
„Chiar dacă suntem subsidiara unui grup elvețian, ancorele noastre sunt românești, și sunt puternice. Este important, în orice economie, ca banii să se cheltuiască în primul rând pe produsele și pe serviciile locale. Nu suntem o companie mare – nici una foarte mică – dar știm că tot ceea ce declarăm, facem – și facem mai întâi pe plan local. Cumpărăm materii prime, angajăm din vecinătate, avem colaboratori în diverse domenii, plătim taxe aici și facem CSR local. Avem target personal de a găsi cât mai multe colaborări locale, așadar, dacă avem nevoie de ceva și există opțiunea care să întrunească cerințele noastre prima alegere este pentru parteneri locali.”
Oamenii reprezintă, fără îndoială, cea mai importantă resursă în organizația Eisberg. Salatele au fost cerute de primul lor client, McDonald’s, și de atunci, de un sfert de secol, lucrează în a ne dezvolta brandul și de a ne extinde piața.
Primele materii prime erau 100% de import, dar de-a lungul vremii s-au dezvoltat parteneriate cu mai mulți fermieri locali. Desigur că, în timp, nu toate au rezistat testului de calitate – însă cele care au rezistat sunt și acum o piatră de temelie pentru companie. Colaborează, de pildă, cu o familie de ingineri din Brașov care ne sunt parteneri de mai bine de 18 ani.
Aprovizionarea locală este o situație mereu actuală. Produsul pare a fi unul simplu. Începe cu materia primă, apare prelucrarea, ambalarea și produsul finit este gata de livrat clientului sau consumatorului.
“Valoarea noastră adăugată vine din calitatea excepțională a produselor noastre, calitate dată de rigoarea extremă a standardelor și a controlului total asupra întregului traseu al vegetalelor, de pe câmp la depozitul clientului. Și, nu în ultimul rând, din faptul că am avut și avem un rol major în a schimba cultura gastronomică a românilor. Salata nu era văzută ca fel principal de mâncare sau ca aliment complet la o masă. Prin calitatea produselor noastre și prin felul proaspăt și dezinvolt în care ne educăm consumatorii schimbăm, treptat, această percepție”, a conchis Lucian Trofin, director general Eisberg România.
***
Proiectul #InvestimînRomânia se dorește unul de natură să încurajeze investițiile în România, menținerea capitalului în țară, păstrarea locurilor de muncă la noi acasă și dezvoltarea regională de durată.
Dacă proiectul vostru se încadrează obiectivelor enunțate mai sus, suntem deschiși să popularizăm orice companie mare sau mică, IMM sau antreprenor din orice domeniu economic. Trimiteți datele sumare despre proiect pe adresa info@afaceri.news și vă vom contacta cu celeritate.
Avem încredere în România, #InvestimÎnRomânia!