Închide

#InvestimÎnRomânia: Elfi, afaceri de 3 milioane de euro și o nouă linie de producție

Avatar
Elfi Premium Mango 10pcs B 1536x829
Timp de citire: 2 minute

Producătorul român de hârtie igienico-sanitară Elfi a înregistrat în prima jumătate a anului 2021 afaceri de aproximativ 3 milioane de euro, cu 20% mai mari comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020 și planifică investiții într-o nouă linie de producție.

Sub hashtag-ul #InvestimînRomânia, redacția afaceri.news continuă seria de materiale care prezintă idei autohtone de afaceri, antreprenori curajoși și afaceri românești din toate ramurile economice și din toate regiunile țării. Așteptăm să ne scrieți despre compania Dvs. autohtonă pe info@afaceri.news și vă vom populariza imediat! 

Anul 2020 a adus companiei Elfi o cifră de afaceri de aproximativ 5 milioane euro, aceasta crescând anual cu 10%-20%. Tot în 2020 compania a investit într-un nou proiect de achiziții în valoarea de peste 5 milioane euro, fiind vizate echipamente industriale performante, care să permită atât creșterea calitatitvă, cât și pe cea cantitativă a producției.

„Pandemia a reprezentat o reală provocare pentru noi, însă ne-am mobilizat rapid și am încercat să o transformăm într-o oportunitate. În acest context, cererea a crescut foarte mult, astfel încât a fost nevoie să suplimentăm stocurile de marfă și să lucrăm la capacitate maximă. Faptul că am pus accentul pe investiția în tehnologie și utilaje de ultimă generație ne-a permis să avansăm, indiferent de contextul în care ne desfășurăm activitatea și să ne putem mări portofoliul de clienți”, a declarat Adrian Constantin, director general Elfi, pentru retail.ro.

În 2003, când a fost înființată, compania și-a început activitatea cu o mică linie de producție. Astăzi compania produce toată gama de hârtie igienică, de la cea standard, la produse premium, precum si o gamă largă de prosoape de hârtie de diferite dimensiuni si ambalate în diverse moduri.

„Strategia pentru perioada 2021-2024 se concentrează pe consolidarea și dezvoltarea pieței interne, însă, în același timp, urmărim achiziționarea unei noi linii de producție”, a mai adăugat Constantin.

Înființată în 2003, Compania Elfi este unul dintre producătorii și distribuitorii de hârtie igienică și prosoape de hârtie din România. Compania este distribuitor pentru mari retaileri internaționali, precum Auchan sau METRO și pentru lanțuri de magazine tradiționale, precum Annabella, Diana, Dacia, Prima, Jam, Darina, Dcneu și multe altele.

În prezent, echipa Elfi este formată din 30 de membri, și a înregistrat în 2020 afaceri de peste 26,6 milioane de lei și un profit de 1,5 milioane de lei.

***

Proiectul #InvestimînRomânia se dorește unul de natură să încurajeze investițiile în România, menținerea capitalului în țară, păstrarea locurilor de muncă la noi acasă și dezvoltarea regională de durată.

Dacă proiectul vostru se încadrează obiectivelor enunțate mai sus, suntem deschiși să popularizăm orice companie mare sau mică, IMM sau antreprenor din orice domeniu economic. Trimiteți datele sumare despre proiect pe adresa info@afaceri.news și vă vom contacta cu celeritate.

Avem încredere în România, #InvestimÎnRomânia!

scroll to top