Închide

#InvestimînRomânia: Pehart, infuzie de 2 milioane de euro la Dej în mărcile Pufina și Alint

Avatar
tissue, factory, manufacture

Fotografie de Lehoo88 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Producătorul de articole de hârtie pentru uz casnic și industrial Pehart a lansat în luna aprilie două noi game de șervețele faciale cu două și trei straturi pentru brandurile Pufina și Alint, dar și pentru mărcile proprii ale retailerilor, în urma unei investiții de două milioane de euro în linia automată de producție de la fabrica din Dej.

Sub hashtag-ul #InvestimînRomânia, redacția afaceri.news continuă seria de materiale care prezintă idei autohtone de afaceri, antreprenori curajoși și afaceri românești din toate ramurile economice și din toate regiunile țării.

Pehart anunță că vor fi produse aproximativ 6.000 de tone de șervețele faciale din noile game Pufina și Alint pe an, destinate atât pieței românești, cât și exportului, conform retail.ro.

La începutul acestui an, compania a inaugurat o nouă linie de producție la Sebeș, în urma unei investiții de peste 10 milioane de euro, prin care își mărește capacitatea de producție și prezența în marile lanțuri de retail.

În prezent, compania Pehart funcționează cu două fabrici, la Sebeș, jud. Alba și Dej, jud. Cluj. Pehart Grup deține Pufina, unul dintre cele mai populare branduri de profil, care include o gamă variată de produse, de la hârtie igienică și prosoape de bucătărie, la șervețele și batiste. Brandurile Alint și Altessa fac parte, de asemenea, din portofoliul companiei. Pehart produce și jumbo rolls, role de hârtie mari, pentru clienții industriali și pentru consumul propriu.

Pehart Grup este unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est. Compania care a pornit ca o afacere antreprenorială este prezentă cu produsele sale de uz casnic și uz industrial în 18 țări din centrul, estul și sudul Europei (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croația, Slovenia, Serbia, Bosnia, Herțegovina, Muntenegru, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Grecia, Cipru, Israel, Rep. Moldova, Germania).

Pehart produce 100.000 tone de hârtie tissue annual și are, după instalarea liniei de producție de la Sebeș o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75.000 tone. 70% din întreaga cantitate de produse de uz casnic și industrial este vândută în România. În ultimii șase ani, compania a realizat investiții semnificative, de 36,2 milioane de euro, în fabrici și linii de producție.

***

Proiectul #InvestimînRomânia se dorește unul de natură să încurajeze investițiile în România, menținerea capitalului în țară, păstrarea locurilor de muncă la noi acasă și dezvoltarea regională de durată.

Dacă proiectul vostru se încadrează obiectivelor enunțate mai sus, suntem deschiși să popularizăm orice companie mare sau mică, IMM sau antreprenor din orice domeniu economic. Trimiteți datele sumare despre proiect pe adresa info@afaceri.news și vă vom contacta cu celeritate.

Avem încredere în România, #InvestimÎnRomânia!

scroll to top