#InvestimÎnRomânia: Toneli, 11 milioane de euro și 30 de milioane de ouă în noile ferme bio
Toneli a demarat un proiect foarte ambițios care se întinde pe trei ani și care vizează o producție de peste 30 de milioane de ouă anual. Proiectul vizează construcția de ferme bio și implică o investiție estimată la 11 milioane de euro.
Sub hashtag-ul #InvestimînRomânia, redacția afaceri.news continuă seria de materiale care prezintă idei autohtone de afaceri, antreprenori curajoși și afaceri românești din toate ramurile economice și din toate regiunile țării. Așteptăm să ne scrieți despre compania Dvs. autohtonă pe info@afaceri.news și vă vom populariza imediat!
„Startul producției bio îl dăm chiar luna aceasta și avem convingerea că ne vom surprinde plăcut deopotrivă clienții și consumatorii atât prin calitatea produsului, cât și prin designul solar propus, oarecum revoluționar în categorie”, susțin reprezentații companiei într-un comunicat de presă.
În producția ouălor bio, Toneli respectă practicile internaționale care, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, sunt fabricate prin procedee tradiționale, eco-friendly, fără a se utiliza agenți chimici, organisme modificate genetic, fertilizanți, pesticide, stimulatori de creștere, hormoni, antibiotice etc.
În plus, tot lanțul de producție trebuie să fie certificat: de la terenul pe care este amplasată ferma, la halele în care cresc păsările (pentru că fiecare adăpost trebuie să aibă un maxim de trei mii de capete, să fie 6 capete/mp la interior și 4 mp/cap la exterior etc.), furajul este și el certificat ecologic, ouăle la rândul lor sunt certificate ca produs ecologic.
Apoi, procesul de sortare și ambalare se realizează de către operatori certificați ecologic. Produsul final – oul ecologic – trebuie comercializat de către un operator certificat pentru agricultura ecologică și se va vinde numai către clienți certificați pentru depozitarea și comerțul de produse provenite din agricultura ecologică.
Practic, fiecare etapă este certificată pentru agricultură ecologică, inclusiv dejecțiile care rezultă din fermele ecologice sunt valorificare către ferme vegetale certificate pentru agricultură ecologică.
Piața de consum de ouă este cotată în acest moment la aproximativ 5 miliarde de ouă, din care doar 2 miliarde provin din producția în ferme, restul fiind producție individuală (gospodării).
Toneli Holding, cu 400 de milioane de ouă vândute anual, este liderul pieței și deține aproximativ 30% din volumul de ouă comercializat în comerțul modern. De asemenea, Toneli este singurul jucător din piața locală ce acoperă toată plaja de categorii de ouă – cod 3 (baterii îmbunătățite), cod 2 (sol) , cod 1 (free range), cod 0 bio (ecologic), având și două game speciale: Ovital – ouă funcționale îmbunătățite cu Omega 3 și respectiv Seleniu și Kids – ouă speciale pentru copii provenite de la găini hrănite cu cereale nemodificate genetic.
În acest an, compania a relansat produsul Kids, pe care l-a trecut din producție la sol în producție free range, a pornit producția de ouă free range albe (singurele din piața locală) și va lansa produsul caserola de 10 ouă albe M&L. Totodată, a pornit proiectul bio sub care va lansa două noi produse : cofraj de 20 ouă S și caserola de 10 ouă M&L.
***
Proiectul #InvestimînRomânia se dorește unul de natură să încurajeze investițiile în România, menținerea capitalului în țară, păstrarea locurilor de muncă la noi acasă și dezvoltarea regională de durată.
Dacă proiectul vostru se încadrează obiectivelor enunțate mai sus, suntem deschiși să popularizăm orice companie mare sau mică, IMM sau antreprenor din orice domeniu economic. Trimiteți datele sumare despre proiect pe adresa info@afaceri.news și vă vom contacta cu celeritate.
Avem încredere în România, #InvestimÎnRomânia!