Închide

Investițiile germane prind aripi în vecini. Record al schimburilor comerciale Ungaria-Germania

Avatar
Szijjarto Szombathely

Foto: hungarytoday.hu

Timp de citire: 2 minute

Există şanse reale ca în acest an, volumul schimburilor comerciale dintre Ungaria şi Germania să atingă un record: valoarea acestuia ar putea depăşi 60 de miliarde de euro, a declarat ministrul ungar de Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó.

Potrivit comunicatului remis de Ministerul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior și citat de MTI, Péter Szijjártó a vorbit despre asta în oraşul maghiar Szombathely, la ceremonia de inaugurare a fabricii grupului german Schaeffler, unde a numit cooperarea economică dintre cele două ţări, o reală poveste de succes.

Cu privire la noua fabrică, şeful diplomaţiei ungare a subliniat că statul maghiar a oferit un sprijin de 5 miliarde de
forinţi (14,24 milioane euro) pentru această investiţie ecologică în valoare de 23,5 miliarde de forinţi (66,95 milioane euro), contribuind, astfel, la crearea a cel puţin 200 de locuri de muncă noi la Szombathely.

În prezent, compania are aproximativ 3000 de angajaţi în Ungaria, iar în această nouă fabrică va produce componente dedicate electromobilităţii.

Ministrul a subliniat că în trimestrul al II-lea creşterea economică a fost de 18%, iar în prezent, în ţară au loc investiţii
în valoare totală de 1700 de miliarde de forinţi (4,84 miliarde euro).

Szijjártó a spus că industria maşinilor electrice reprezintă viitorul, iar ţara care reuşeşte să obţină un număr mare de
investiţii în acest sector va fi ţara care “îşi va asigura, practic, propriul viitor”.

În ultimii cinci ani, în Ungaria s-au făcut 34 de investiţii majore în acest domeniu, a adăugat ministrul, iar Ungaria ocupă locul al 13-lea în topul mondial al exportatorilor de piese auto.

Potrivit ministrului, firmele germane formează cea mai mare comunitate de investitori din Ungaria: cele 6000 de companii prezente în ţară oferă locuri de muncă pentru aproximativ 300 000 de maghiari. Potrivit datelor din prima jumătate a anului, există şanse realiste ca valoarea schimburilor comerciale dintre Ungaria şi Germania să depăşească anul acesta suma de 60 de miliarde de euro.

scroll to top