Închide

Iohannis: 662 de paturi ATI au fost avizate pentru finanțare din fonduri europene

hospital, labor, delivery

Fotografie de Parentingupstream pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, la Palatul Cotroceni, că există avizul pentru achiziţionarea a 662 de paturi de Terapie Intensivă, din fonduri europene, prin programul POIM, în contextul gestionării pandemiei de COVID-19.

Astfel, accesarea fondurilor europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) va duce încă la o creștere a capacității de gestionare a crizei sanitare. Numai pentru ventilatoare mecanice, de exemplu, creșterea din aprilie 2020 până în aprilie 2021 va reprezenta o creștere de 146%, conform datelor pe care mi le-au prezentat specialiștii. Este uimitor! În urma analizei nevoilor spitalelor, se va achiziționa, prin proceduri specifice – iarăși din fonduri europene – întreaga gamă de aparatură și echipamente necesare dotării unităților sanitare, de la monitoare, ventilatoare, paturi, aparate de anestezie, la ecografe și aparate RT-PCR, a declarat Iohannis.

De asemenea, președintele Iohannis a transmis că au fost deja avizate 662 de paturi de ATI, finanțate din acest program.

Accesarea acestor fonduri va avea un impact extrem de important, vom avea o creștere semnificativă la fiecare dintre acești indicatori, cifrele fiind calculate cu precizie de specialiști. De exemplu, fiindcă am vorbit de paturile de Terapie Intensivă – 662 de paturi de acest fel, de înaltă performanță, au fost deja avizate pentru finanțare prin acest program și se va realiza în perioada următoare, anunță Iohannis.

Președintele face un apel pentru implicarea tuturor cetățenilor în procesul de stopare a răspândirii COVID-19.

Pentru a stopa însă răspândirea virusului, este nevoie și de implicarea noastră, a tuturor cetățenilor. Oricâte măsuri ar lua autoritățile, acestea nu vor fi suficiente dacă nu suntem cu toții parte a acestui efort național de a salva cât mai multe vieți, a precizat Iohannis.

Iohannis a făcut precizările după o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. La aceasta au participat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, Dorel Săndesc, şi şeful Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă I – Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Carol Davila” Bucureşti, Dan Corneci.

scroll to top