Închide

Iohannis, către antreprenori: Știu că ați depus eforturi uriașe pentru afacere și angajați

Avatar
Iohannis Guvern

Sursa foto: Digi24.ro.

Timp de citire: 2 minute

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în debutul evenimentului ”Topul Naţional al Firmelor 2020” în care a vorbit despre perioada dificilă pentru mediul economic, dar şi pentru întreaga societate, din cauza pandemiei de coronavirus. ”Ştiu că aţi depus eforturi consistente pentru a vă menţine angajaţii sănătoşi şi afacerile funcţionale”, le-a transmis şeful statului antreprenorilor, afirmând că ”economia îşi revine treptat şi avem perspectiva unei creşteri consolidate în anii următori”.

”Epidemia de COVID-19 reprezintă o provocare pentru întreprinzători, autorităţi şi pentru societate în general. Este de datoria noastră, a tuturor, să depunem eforturi, să recuperăm economic şi să trecem într-o nouă etapă de dezvoltare, mai puternică şi mai sustenabilă, axată pe investiţii, digitalizare, inovare, dar şi protecţia mediului. Este îmbucurător faptul că scăderea economică accentuată din trimestrul II al acestui an a fost stopată, sectorul industrial şi comerţul intrând într-o etapă de redresare”, a declarat Iohannis, la începutul evenimentului ”Topul Naţional al Firmelor 2020”, citat de news.ro.

Preşedintele a afirmat că, de la începutul acestei crize, ”Guvernul a găsit soluţii pentru sprijinirea mediului de afaceri, precum măsura şomajului tehnic, amânarea plăţii unor credite şi obligaţii fiscale, precum şi garantarea unor împrumuturi pentru investiţii şi capital de lucru, în principal pentru sectorul IMM-urilor”.

”Însă criza nu a trecut şi situaţia actuală cere şi mai multă atenţie, şi mai multă prudenţă. Protejarea resursei umane este vitală. Ştiu că aţi depus eforturi consistente pentru a vă menţine angajaţii sănătoşi şi afacerile funcţionale, punând pe primul loc securitatea şi sănătatea oamenilor. Economia îşi revine treptat şi avem perspectiva unei creşteri consolidate în anii următori. Performanţele mediului de afaceri sunt esenţiale pentru dezvoltarea noastră economică. Avem nevoie de companii puternice în România, care să susţină investiţii inteligente şi să creeze locuri de muncă bine plătite. Datele ne arată o creştere consistentă a capitalului privat românesc, precum şi a numărului de companii cu cifre de afaceri de zeci de milioane de euro anual. În acest sens, pentru succesul revenirii economice, vocea oamenilor de afaceri este deosebit de importantă. Elaborarea politicilor economice trebuie să se bazeze pe consultarea tuturor părţilor implicate şi să ofere încredere, prin măsuri cât mai bine fundamentate, transparente şi predictibile. România nu îşi poate permite paşi greşiţi în cursa relansării şi competitivităţii economice”, a mai afirmat şeful statului.

Acesta a precizat că toate companiile ce sunt premiate reprezintă exemple de urmat în ceea ce priveşte performanţa.

”Alături de eforturile sectorului privat, apreciez în mod deosebit preocuparea pentru investiţii din partea Guvernului liberal. Avem nevoie, ca ţară, să fructificăm toate oportunităţile oferite de fondurile europene. În această perioadă am lucrat, împreună cu Guvernul, pentru a avea un Plan de redresare şi rezilienţă cât mai bine fundamentat, prin care să accesăm cei 30,4 miliarde de euro obţinuţi de România prin această facilitate. În acest context, doresc să vă încurajez şi pe dumneavoastră, ca reprezentanţi ai mediului de afaceri, să priviţi în perspectivă şi să încercaţi să vă ghidaţi afacerile şi în funcţie de oportunităţile create de accesarea fondurilor europene. Vom reuşi să trecem cu bine prin această perioadă doar printr-o mobilizare exemplară a tuturor: autorităţi publice centrale şi locale, mediu de afaceri, cetăţeni. Cu toţii trebuie să fim conştienţi de responsabilităţile pe care le avem şi să respectăm normele de protecţie sanitară pentru sănătatea noastră şi a celor din jur”, a încheiat preşedintele.

scroll to top