Închide

iPhone 11 se produce de acum şi în India. Distanţare strategică de China?

Avatar
646x404

Foto: Adevărul.ro

Timp de citire: < 1 minut

Apple produce iPhone-uri în India din 2017. Până acum, însă, pe poarta fabricilor din această ţară au ieşit numai modelele mai ieftine iPhone SE. iPhone 11, care este acum produs şi în India, este smartphone-ul de top al companiei americane.

Pentru prima oară de când a început să “cocheteze” cu India, Apple produce acum în această ţară cel mai important model de smartphone al companiei, iPhone 11, notează Adevărul.

Compania care asamblează iPhone-urile dezvoltate de Apple, Foxconn, a demarat producţia de iPhone 11 în fabrica de lângă oraşul Chennai, India. Decizia marchează prima producţie a unui smartphone Apple de top în India.

Mutarea celor de la Apple are o dublă semnificaţie.

Pe de o parte, este vorba de creşterea vânzărilor în India, care reprezintă a doua cea mai mare piaţă de smartphone-uri

Producţia iPhone-urilor în India va scuti Apple să-şi scumpească şi mai mult smartphone-urile vândute în această ţară, unde, de anul trecut, a fost introdusă o taxă de 20% pentru importul de electronice.

Pe de altă parte, este vorba şi de o scădere a dependenţei de China, ţară în care Apple şi-a produs până acum majoritatea smartphone-urilor. Mutarea producţiei din China în India, făcută chiar cu Foxconn, companie chineză, are menirea de a pune Apple la adăpost de repercusiunile relaţiilor economice volatile dintre Statele Unite şi China.

scroll to top