Închide

Italia ne bagă în carantină 14 zile. Participarea Simonei Halep & co. la Palermo, în pericol

Avatar

Simona Halep și Darren Cahill după finala Roland Garros 2018 / foto: Getty Images

Timp de citire: 2 minute

Cetățenii care vin în Italia din România și Bulgaria vor intra în carantină pentru 14 zile, potrivit anunțului făcut în această după-masă de ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, citat de La Repubblica. Ministerul Afacerilor Externe de la București spune că măsura se aplică până la data de 31 iulie a.c., când va avea loc o reevaluare.

”Această măsură este deja în vigoare pentru cetățenii statelor non-UE și non-Schengen. Virusul nu a fost învins și continuă să circule. De aceea, prudența și atenția sunt încă necesare”, a precizat Speranza, la finalul unei întâlniri cu ministrul de Externe Luigi Di Maio, pentru a analiza situația epidemiologică internațională și deciziile ce se impun în context.

MAE român, citat de Hotnews, precizează că potrivit informațiilor oficiale comunicate de către autoritățile italiene, persoanelor care sosesc în Republica Italiană și care în ultimele 14 zile s-au aflat în România sau au tranzitat România li se aplică obligativitatea supravegherii medicale și autoizolării pentru o perioadă de 14 zile. Excepțiile de la această măsură sunt membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri și de persoane și personalul navigant.

Este pentru prima dată de la redeschiderea frontierelor sale pentru cetăţenii străini, pe 3 iunie, când Italia decide să aplice regula carantinei pentru persoanele venite dintr-o altă ţară a Uniunii Europene. Hotărârea anunţată vineri poate avea un impact semnificativ, întrucât Italia găzduieşte mari comunităţi de imigranţi din România şi Bulgaria.

Tenisul WTA este programat să înceapă pe 3 august, la Palermo, cu Simona Halep cap de serie no. 1

Simona Halep este, de departe, marea vedetă anunțată de organizatorii turneului de la Palermo, cu care circuitul WTA se reia pe 3 august.

Decizia autorităților de la Roma face însă practic imposibilă atât prezența Simonei, cât și a celorlalte jucătoare din România care și-au anunțat participarea fie în turneul de calificări (Sorana Cîrstea, Irina Begu și Patricia Țig), fie în turneul de dublu (Raluca Olaru, Laura Ioana Paar, Cristina Dinu și Andreea Mitu).

Vestea că Simona Halep a acceptat participarea la micuțul turneu din Sicilia a fost anunțată cu mult entuziasm de către directorul Oliviero Palma în urmă cu câteva zile:

”Participarea Simonei Halep este o veste excelentă, de decenii Palermo nu a mai primit o jucătoare care a fost numărul unu mondial. Oraşul nostru e dedicat tenisului, venirea ei va fi de mare interes pentru toată lumea”, spunea el.

În aceste condiții, este de așteptat ca reprezentanții competiției să încerce tot posibilul să o aibă pe teren pe Simona Halep, dată fiind importanța participării ei pentru prestigiul turneului.

scroll to top