Închide

Jack Ma de la Alibaba, detronat din topul celor mai bogați chinezi. Cine i-a luat locul

Avatar
Miliardari Chinezi

Top 3 miliardari chinezi: Pony Ma Huateng, Zhong Shanshan și Jack Ma. Colaj foto: Forbes

Timp de citire: < 1 minut

Conducerea topului celor mai bogați oameni din China nu mai este stăpânită de acum celebrul Jack Ma. Începând de azi, fondatorul Nongfu Spring, Zhong Shanshan (foto central), are o avere în valoare netă de 57,2 miliarde de dolari, depășind-i pe Pony Ma de la Tencent (foto stânga) și Jack Ma fondatorul Alibaba (foto dreapta), care au averi de 56,3 miliarde de dolari, respectiv 50,4 miliarde de dolari, potrivit CNBC.

Conform datelor CNBC, cel mai bogat chinez de la ora actuală se clasează pe locul 17 la nivel mondial, chiar imediat după co-fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin.

 Zhong Shanshan deține 84,4% din gigantul apei îmbuteliate Nongfu Spring (foto mai jos), ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 77% față de oferta sa publică din 8 septembrie în Hong Kong, când compania a strâns aproximativ 1,1 miliarde de dolari într-una dintre cele mai mari oferte publice pe bursă de până acum în acest an.
Nongfu
Produsele Nongfu Spring. Foto: DealStreetAsia

Zhong deține, de asemenea, o participație la Wantai Biological, o firmă farmaceutică care pretinde că se numără printre mai multe companii chineze care dezvoltă un vaccin pentru Covid-19.

Acțiunile Wantai au crescut cu peste 2.000% de la oferta sa publică la Bursa de Valori din Shanghai din luna aprilie.

scroll to top