Închide

Qatar Airways raportează venituri record, susținute de Cupa Mondială FIFA

Avatar
qatar airways, clouds, flying

Fotografie de Emslichter pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Qatar Airways a anunțat joi venituri anuale record, după ce finanțele companiei au fost susținute de Cupa Mondială FIFA, găzduită anul trecut în Qatar, potrivit CNBC.

Grupul Qatar Airways a raportat că veniturile generate de pasageri au crescut cu 100% în anul fiscal 2022/23, iar veniturile totale au crescut la 76,3 miliarde de riali qatarezi (21 miliarde de dolari).

Un total de 31,7 milioane de pasageri au zburat cu transportatorul emblematic al Qatarului în ultimul an, ceea ce reprezintă o creștere de 71% față de anul precedent.

Cupa Mondială a oferit un impuls considerabil cifrelor de pasageri ale Qatarului, compania aeriană transportând 1,4 milioane de pasageri la eveniment. Transportatorul a fost compania aeriană oficială a turneului de fotbal.

Compania aeriană a atribuit aceste rezultate unei “strategii de succes în timpul unui an extraordinar”, potrivit unui comunicat de presă al companiei aeriene.

Rezultatele sunt în concordanță cu revenirea globală pe care o înregistrează companiile aeriene, pe măsură ce redresarea post-pandemică este în plină desfășurare, după câțiva ani turbulenți pentru acest sector. Emirates și Ryanair au anunțat profituri extraordinare în luna mai, în timp ce easyJet și British Airways și-au majorat așteptările de profit pentru anul viitor.

Qatar Airways a primit un ajutor guvernamental de 1,95 miliarde de dolari în septembrie 2020, după ce grupul deținut de stat a raportat pierderi anuale de peste 50% din capitalul său social. Transportatorul a făcut reduceri masive de personal și a amânat achiziționarea de noi aeronave, în condițiile în care pandemia Covid-19 a blocat călătoriile aeriene.

Investitorii vor urmări să vadă cum se va descurca compania aeriană în anul următor, în special odată cu lansarea noului rival Riyadh Air, care a debutat în martie.

Directorul general al Qatar Airways, Akbar Al Baker, a declarat că compania sa aeriană “iubește concurența”, atunci când a vorbit cu CNBC în luna mai.

“Vom concura așa cum am concurat în toți acești ani”, a spus el la conferința Arabian Travel Market din Dubai.

scroll to top