Închide

Jaf la Revolut. O deficiență tehnică le-a adus hoților peste 20 de milioane de dolari

Avatar
Revolut

Foto: Revolut YouTube

Timp de citire: < 1 minut

O deficienţă în sistemul de plăţi al Revolut din SUA a permis infractorilor să fure peste 20 de milioane de dolari pe parcursul mai multor luni înainte ca societatea să poată închide breşa, anunță Financial Times.

Incidentul, care nu a fost încă dezvăluit public, este posibil să adauge şi mai multă presiune asupra fintechului, care s-a confruntat cu o serie de plecări de la nivel de conducere şi cu un audit cu rezerve din partea BDO, în timp ce aşteaptă o licenţă bancară în Marea Britanie.

Problema a pornit de la diferenţele dintre sistemele de plată europene şi americane, ceea ce a însemnat că, atunci când anumite tranzacţii erau refuzate, Revolut ar fi rambursat în mod eronat conturile, dându-le propriii bani, potrivit a trei persoane care au cunoştinţă de situaţie.

Deşi Revolut a recuperat o parte din cei aproximativ 23 de milioane de dolari furaţi prin urmărirea unora dintre cei care au luat fonduri, pierderea netă a fost de aproximativ 20 de milioane de dolari – echivalentul a aproape două treimi din profitul său net anual în 2021, au adăugat persoanele respective.

scroll to top