Închide

Oficial: Guvernul nu mai prelungește măsura compensării prețurilor la carburanți de la 1 ianuarie

Avatar
petrol, gasoline, diesel

Fotografie de Skitterphoto pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Măsura compensării prețului carburanților cu 50 de bani nu va mai fi prelungită de la 1 ianuarie, potrivit unui anunț făcut de premierul Nicolae Ciucă, în debutul ședinței de guvern de astăzi.

Premierul a mai declarat că măsura a fost bună și că, în cazul în care prețurile carburanților vor crește din nou în ritm accelerat, cabinetul pe care îl conduce este pregătit să reintroducă măsura compensării prețurilor.

”Trebuie să anunțăm că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcționa, în schimb este doar o decizie de suspendare, Guvernul fiind pregătit ca, în măsura în care prețurile vor avea o evoluție care să depășească puterea de cumpărare la nivelul cetățenilor, să o aplicăm din nou”, a declarat premierul.

Măsura compensării a fost introdusă în vară, fiind valabilă, în primă instanță, de la 1 iulie 2022, pentru o perioadă de trei luni. La finalul perioadei de valabilitate, compensarea a fost prelungită pentru încă trei luni, până la finalul anului în curs.

Compensarea prețului la pompă a scăzut prețul plătit de consumatorul final cu 50 de bani pe litru. 25 de bani au fost suportaţi din bugetul de stat, iar cealaltă jumătate a fost reducerea aplicată de lanţurile de benzinării.

În ultimele săptămâni, prețul unui litru de benzină standard a scăzut sub 6 lei, iar prețul litrului de motorină se apropie de 7 lei.

scroll to top