Închide

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, va oferi două miliarde de dolari pentru protejarea naturii

Avatar
Bezos Ft

Jeff Bezos. Sursa foto: Financial Times.

Timp de citire: 2 minute

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a declarat că va investi 2 miliarde de dolari (1,5 miliarde de lire sterline) pentru restaurarea peisajelor și transformarea sistemelor alimentare. Banii vor fi oferiți prin Bezos Earth Fund.

În cadrul summitului climatic COP26 de la Glasgow, miliardarul a afirmat că și-a dat seama de cât de fragilă este planeta când a călătorit în spațiu. În total, Bezos Earth Fund intenționează să ajute în combaterea schimbărilor climatice cu o investiție de zece miliarde de dolari, scrie DCBusiness.

Antreprenorii, inclusiv Bezos, au fost criticați pentru că au cheltuit bani pe călătorii în spațiu, în loc să se implice în problemele de pe Pământ. De asemenea, Amazon a fost criticat de angajații săi pentru practicile cu privire la mediu.

”Mi-a fost spus că să văd Pământul din spaţiu schimbă viziunea asupra lumii, dar nu am fost pregătit pentru cât de adevărat poate fi. Privind spre Pământ de acolo, atmosfera pare atât de subţire, lumea atât de finită şi de fragilă. Acum, în acest an important şi în ceea ce ştim toţi că este un deceniu decisiv, trebuie să fim împreună pentru a ne proteja lumea,” a spus fondatorul Amazon.

Bezos a descris anul 2021 ca fiind unul critic pentru planetă. El a îndemnat omenirea să-și unească forțele pentru a proteja lumea.

”În fiecare an, pădurile și peisajele absorb 11 miliarde de tone de CO2 din atmosferă. Pe măsură ce distrugem natura, inversăm acest proces”, a spus el la evenimentul din Glasgow. ”În prea multe părți ale lumii, natura trece deja de la un rezervor de carbon la o sursă de carbon. Acesta este un pericol profund pentru noi toți.”

În septembrie, Fondul pentru Pământ Bezos s-a angajat să ofere 1 miliard de dolari pentru conservarea naturii şi a popoarelor şi culturilor indigene.

”Trebuie să conservăm ceea ce mai avem, trebuie să restabilim ceea ce am pierdut și trebuie să creștem ceea ce avem nevoie pentru a trăi, fără a degrada planeta pentru generațiile viitoare,” a subliniat el, potrivit CNBC.

scroll to top