Închide

JO Paris 2024 | Ce aduce nou ceremonia de deschidere și cât vor costa biletele?

Avatar
olympic games, flag, symbol

Fotografie de DavidRockDesign pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

“Deschidem larg Jocurile” este sloganul acestui eveniment. Ceremonia de deschidere va avea loc pe 26 iulie 2024.

Ediția 2024 va fi cea a deschiderii. “Deschidem larg Jocurile” este sloganul ales atât pentru JO cât și pentru cele paralimpice – pentru a arăta că persoanele cu handicap sunt binevenite să participe.

Este un slogan ce reprezintă și o deschidere a spațiului pentru sport – de la Versailles și până la Saint-Denis unde se află Stade de France și unde se vor derula mai multe probe. Iar apoi, este și o deschidere spre creativitatea și curajul francez.

Dar, în plus, ceremonia de deschidere nu va fi una clasică, așa cum se întâmplă de obicei, pe un stadion, potrivit RFI. Ci, la Paris, JO din 2024 vor fi deschise în diverse puncte din Paris – pe Sena și pe cheiurile Senei, la Tour Eiffel – toți cei care vor dori să participe la ceremonii o vor putea face iar de aici și ideea ca evenimentul, nu doar deschiderea ci și competițiile să poată să fie urmărite de cât mai multe persoane, accesul să fie cât mai larg.

Ceremonia de deschidere va avea loc pe 26 iulie 2024.

Organizatorii francezi doresc să existe un echilibru al probelor masculine și feminine. Spre exemplu, maratonul feminin va urma celui masculin și va închide programul probelor de atletism, o premieră din 1984, de când există această proba în cadrul JO.

În aceeași idee, finala turneului olimpic de baschet feminin va avea loc după ce masculină, în ultima zi de JO iar probele feminine de judo, tenis de masă, canoë și atletism se vor derula în “prime-time” – la o oră de maximă audiență.

Biletele vor fi accesibile pentru toată lumea, promit organizatorii.

50% dintre biletele olimpice și 50% din cele paralimpice vor costa mai puțin de 50 de euro, iar 8% din bilete vor costa peste 200 euro. Ambiția organizatorilor este de a avea stadioanele pline.

Prețul va începe la 24 de euro, indiferent de sport. Iar acest tarif se va regăsi în cazul a 1 million de bilete.

Ele vor fi puse în vânzare în februarie 2023, pentru pachete de câte 3 probe, ori sesiuni, la alegere, la prețul de 72 de euro. Iar din mai 2023, vor fi puse în vânzare și bilete individuale.

Pentru Jocurile Paralimpice, biletele vor fi puse în vânzare în toamna lui 2023.

În total 13 milioane de bilete vor fi propuse pentru JO din 2024. Vor fi 10 milioane de bilete pentru JO și 3 milioane pentru cele paralimpice. Organizatorii speră să încaseze cel puțin 1,1 miliarde de euro din bilete.

Cele mai scumpe bilete vor fi pentru finala de 100 de metri la atletism ori pentru finala turneului de baschet masculin, unde, prețul maxim a fost stabilit la 950 de euro.

La 1 decembrie, grila tarifară finală va fi prezentată și tot atunci, amatorii de sport se vor putea înscrie pentru a participa la o tragere la sorți a unor bilete.

scroll to top