Închide

JPMorgan va plăti sancţiuni civile de circa 350 de milioane de dolari pentru nereguli în raportarea unor tranzacţii

Avatar
21617893 893277304158120 4815914870993352805 N

foto: Facebook / J.P. Morgan

Timp de citire: < 1 minut

JPMorgan va plăti sancţiuni civile de aproximativ 350 de milioane de dolari autorităţilor de reglementare pentru raportarea incompletă a datelor de tranzacţionare, a anunţat banca vineri, transmite Reuters.

Într-un răspuns la întrebările guvernamentale cu privire la procesele sale de tranzacţionare, JPMorgan a spus că anumite date de tranzacţionare şi comenzi prin unitatea sa de Corporate and Investment Bank nu au fost introduse în platformele sale de supraveghere a comerţului.

”În timp ce lacunele identificate reprezintă o fracţiune din activitatea totală a Corporate and Investment Bank (CIB), decalajul de date dintr-un loc, care a constat în mare parte din activitatea de acces sponsorizat al clienţilor, a fost semnificativ”, a spus banca în documenhtul depus la autorităţile de reglementare, potrivit news.ro.

Cu toate acestea, JPMorgan ”nu a identificat nicio conduită greşită a angajaţilor, prejudiciu adus clienţilor sau pieţei”.

Banca se aşteaptă ca penalităţile de 350 de milioane de dolari să rezolve problema cu două autorităţi de reglementare din SUA, fără a preciza care agenţii au fost implicate.

JPMorgan se află în ”negocieri avansate” cu un al treilea organism de reglementare, care ar putea să nu ducă la o rezolvare, a adăugat acesta.
scroll to top