Închide

JYSK, serios provocat de inflație. Mai puțini clienți, cumpărături mai mici

Avatar
Jysk

Foto: remonews.com

Timp de citire: 2 minute

Lanțul de design interior JYSK a înregistrat o creștere de 11 % a vânzărilor în ultimul an financiar (încheiat în august). Acesta este un nou record pentru lanțul danez, în ciuda retragerii din Rusia și a consumatorilor reticenți din cauza inflației și a temerilor privitoare la creșterea prețurilor la energie.

Consumatorii pun frână

Noul record a venit în ciuda faptului că lanțul de design interior a fost serios provocat de inflație, creșterea costurilor și războiul din Ucraina din anul financiar precedent. Vânzările au crescut totuși cu 11 %, până la 36,2 miliarde de coroane daneze (4,9 miliarde de euro).

CEO-ul Jan Bøgh s-a declarat foarte mulțumit de rezultat, „într-o lume în care oamenii chiar trebuie să prioritizeze locul în care își cheltuiesc banii”.

Într-adevăr, numărul clienților a crescut cu 7,7 milioane, chiar dacă afacerile au fost sub presiune, mai ales în timpul verii. Creșterea inflației a însemnat că au venit mai puțini clienți și au făcut achiziții mai mici.

“Vedem în mod clar faptul că toți consumatorii au început să se abțină puțin. Creșterea atât a vânzărilor, cât și a numărului de clienți a fost mai mare înainte de vară”, a spus Bøgh.

El admite, de asemenea, că unii dintre „noii” clienți sunt oameni care s-au întors pentru prima dată după pandemia corona și, prin urmare, cunoșteau deja compania.

În urma invaziei Rusiei în Ucraina, JYSK a fost, de asemenea, forțat să închidă definitiv treizeci de magazine în Rusia, Belarus și Ucraina.

Continuarea investiției

În ciuda numeroaselor provocări, JYSK nu intenționează să reducă investițiile.

„Vom continua investițiile în companie la un nivel neschimbat, pentru că creșterea face parte din ADN-ul nostru. Suntem la jumătatea transformării magazinelor noastre existente la cel mai recent concept de magazin; am deschis anul trecut 135 de magazine noi, primite pozitiv de către clienți, iar acest lucru ne crește vânzările”, a spus CEO-ul, citat de Retail Detail.

Retailerul nu îndrăznește, totuși, să facă previziuni pentru noul an.

„Trăim într-o lume incertă, așa că după carantine și un nou război în Europa, am încetat să prezic prea multe despre ce se va întâmpla. Cu toate acestea, credem că avem un model de afaceri puternic.”, a conchis CEO-ul JYSK.

scroll to top