Închide

Kanye West dezvăluie câți bani i-a adus reclama difuzată la Super Bowl

Avatar
Download

foto: AP/Michael Wyke

Timp de citire: 2 minute

Controversatul rapper și antreprenor Kanye West a ajuns din nou pe prima pagină a ziarelor după ce a dezvăluit o reclamă neconvențională în timpul Super Bowl pentru a-și promova marfa.

În spotul publicitar, West este văzut filmându-se cu un iPhone în spatele unui vehicul, în timp ce îi invită pe telespectatori să viziteze magazinul său de comerț electronic, Yeezy.com, unde zice că are “niște pantofi și atât”, iar apoi clipul se întrerupe.

Montajul a atras atenția prin simplitatea sa flagrantă, ieșind în evidență dintre reclamele cu bugete de obicei mari difuzate în timpul evenimentului pentru care sloturile se vând cu șapte milioane de dolari pentru 30 de secunde, potrivit unor surse.

Cu toate acestea, se pare că, în ciuda întregului său minimalism, reclama lui West în sine a compensat în cele din urmă prețul costisitor al difuzării, aducându-i 19,3 milioane de dolari rapperului, care a dezvăluit suma într-o postare pe Instagram, pe profilul său personal, scrie Fashion United.

Afinitatea lui West de a împărtăși astfel de detalii în mod public a fost mediatizată în ultimii ani și a fost doar o parte a motivului pentru care fostele sale relații cu Adidas și Gap s-au încheiat prematur.

La jumătatea anului 2022, starul a intrat pe Instagram cu afirmații potrivit cărora ambele mărci au încălcat contractele cu propria sa marcă, susținând că Adidas i-a copiat papucii Yeezy Slides, continuând apoi despre restricțiile care au venit odată cu parteneriatul său cu Gap.

În cele din urmă, însă, a fost o serie de comentarii și replici antisemite pe care West începuse să le facă care au pus cu adevărat capăt parteneriatelor și au forțat cele două companii să ia atitudine împotriva lui West, tăind imediat legăturile.

Bineînțeles, acest lucru nu l-a împiedicat să continue mai departe cu propriul brand, comparându-se cu Robin Hood prin prisma vânzării de articole de 20 de dolari.

Într-un interviu recent postat pe Instagram-ul său, West a continuat să declare: “Oamenii pot să meargă și să spună: “OK. Acest multimiliardar s-a dus și a cheltuit patru milioane de dolari pe Balenciaga într-un an”. Dar am adus design-ul cu picioarele pe pământ? Cât de mult am putut, pentru că Gap nu l-a dus la 20 de dolari așa cum am vrut eu”.

Potrivit lui West, brandul a vrut să “protejeze clasicul ideii de Balenciaga și ideea de Gap. Sau ideea unei colaborări între Gap și Ye [numele de scenă al lui West] și Balenciaga”.

scroll to top