Închide

Carrefour crește cu 7% în România. Piața noastră, motor european pentru retailerul francez

Avatar
Carrefour Polska

Foto:fruitbookmagazine.it

Timp de citire: 2 minute

Carrefour a înregistrat o creștere robustă a vânzărilor în 2023, datorită progreselor puternice pentru mărcile sale private și online. România se numără printre piețele performere ale grupului.

Cu o creștere a vânzărilor comparabile de 10,4%, la 94,1 miliarde de euro, și o creștere a profitului net de 7,6%, Carrefour a avut un an puternic. Retailerul evidențiază progresul puternic al mărcii sale private Carrefour, care reprezintă deja 36% din vânzările de produse alimentare, după o creștere de trei puncte de bază, și creșterea cu 26% a activității sale de comerț electronic, care a atins deja un venit de 5,3 miliarde de euro. NPS, care măsoară gradul de satisfacție a clienților – un parametru cheie pentru directorul executiv Alexandre Bompard – a crescut cu patru puncte de bază.

În Franța, retailerul a reușit să își îmbunătățească puternic marja operațională: la o creștere a vânzărilor comparabile de 4,7%, profitul operațional a crescut cu 18,5% datorită reducerilor de costuri și exercițiilor de eficiență. Cota de piață a rămas stabilă.

România, motor european

În Europa, Belgia s-a numărat printre țările cu o creștere consistentă a veniturilor de 9%, pe o piață competitivă.

“După un exercițiu financiar dificil în 2022, Carrefour culege beneficiile strategiei sale de redresare, cu indicatori cheie pe verde”,

se arată în comunicatul citat de RetailDetail. Volumele și cota de piață sunt în creștere. Cu toate acestea, retailerul nu face încă profit în Belgia.

Dar dinamica a fost pozitivă în Spania (+5,8%), Italia (+3,1%) și România (+7%), țara noastră fiind printre piețele cele mai performante la nivel european.

În Polonia, vânzările au fost ușor sub presiune din cauza scăderii puterii de cumpărare a consumatorilor și a impactului războiului din Ucraina.

În America Latină, vânzările au crescut cu 23,5%, dar rezultatul operațional a scăzut din cauza costurilor legate de integrarea Grupo Big.

Grupul își desfășoară planul strategic Carrefour 2026 și estimează că condițiile vor fi ușor mai favorabile în 2024, cu o inflație în scădere și o redresare a puterii de cumpărare a consumatorilor europeni.

scroll to top