Închide

Liniște deplină | Kaufland își păcălește clienții și cultivă secretomania printre angajați

Avatar
Slogan

Sacoșa Kaufland ne reamintește motivațional noul limbaj de lemn al Kaufland: Implicarea face diferența. Ne implicăm, desigur! Foto: afaceri.news

Se spune că o criză scoate tot ce e mai urât din om. Lucrul este valabil, se pare, și în cazul companiilor. Doar tot oameni le gestionează, mânați de interese mai mult sau mai puțin meschine. Nu e destul că fiecare dintre noi suntem hăituiți zilnic de noianul de incertitudini, semne de întrebare și dorințe neîmplinite din cauza coronacrizei.

Din păcate însă, și puținele momentele plăcute, cum ar fi mersul la cumpărături, au fost invadate de lăcomia, șmecheria, intențiile ascunse și sfidarea comercianților. În cazul de față: Kaufland România.

Consumați produse proaspete! Cât de proaspete? Nu cumva să fiți curioși!

În urma unei sesizări venite la redacția afaceri.news din partea numitului A.S., ne-am deplasat la “locul faptei”: celebrul deja magazin Kaufland din cartierul clujean Gheorgheni. De unde celebru? De la multitudinea de controale OPC care s-au lăsat cu amenzi, dar și cu închiderea temporară a magazinului în cursul anului 2020.

În perioada februarie – august 2020, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a primit peste 150 de reclamații de la clienții magazinelor Kaufland din întreaga țară, care s-au plâns de nerespectarea distanțării sociale, de diferențele între prețul afișat la raft și cel de la casa de marcat, dar și de produse expirate și promoții înșelătoare.

Numai în Cluj, inspectorii sanitari au oprit definitiv sau temporar de la comercializare produsele neconforme, au suspendat activitatea până la încetarea practicii comerciale incorecte, au dispus înlocuirea produselor cu defecte și au cerut restituirea contravalorii produselor neconforme. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate amenzi în valoare de 135.000 de lei.

Produse Proaspete
Kaufland se laudă cu sortimentația “proaspătă” și ne îndeamnă ipocrit pe toate canalele media să mâncăm proaspăt și sănătos. Foto: afaceri.news

Scopul deplasării? Verificarea informației comunicată indignat de către persoana în cauză. Care a avut perfectă dreptate: o bună parte din marfa ambalată la caserolă sau pungi din sectorul produselor proaspete nu prezintă dată de ambalare și, mai grav, dată de expirare nici pe ambalaj, nici pe eticheta de vânzare la raft. Ba mai mult de-atât, numărul de lot este trecut suficient de vizibil încât să inducă în eroare cumpărătorul, care l-ar putea confunda cu o posibilă dată de expirare. Lucru care li s-a și întâmplat chiar… angajaților magazinului.

Ardei 0203
În lipsa datelor de ambalare/expirare, clientul confundă ușor posibila dată de expirare cu aceste simboluri ale loturilor. Ce reprezintă ele? Până și angajații își dau cu presupusul. Foto: afaceri.news

Clientul Kaufland era bine informat. Situația lipsei datelor de producție, ambalare sau expirare, ori a termenului de consum optim de la o data anume X, nemenționată, era una generalizată. Caserolele de rucola, valeriană, spanac baby, dar și ardei mini, ardei iuți, roșii cherry sau afine, ambalate în Olanda, Italia sau Peru, nu prezentau niciun termen de identificare.

Practic, clientul ar putea cumpăra o marfă -deloc ieftină în extrasezon- produsă oricând, chiar și în decembrie, pe care să o arunce direct la coșul de gunoi acasă, la deschidere. Produsul este sigilat în pungi sau caserole cu folie de plastic ermetic închisă, așa încât doar acasă ai mai putea simți “prospețimea”… anului trecut.

Afine 0202
Uneori apare doar L, în loc de număr lot. Ce să creadă clientul că reprezintă acesta? Poate o dată de expirare? Foto: afaceri.news

Am spune că este o practică universal valabilă de a nu eticheta complet salatele, dar nu e așa. Același magazin ne dovedește că salata Bucuria sau Fit mix, ambalată de data aceasta în România, prezintă clar data de expirare pe ambalaj:

Bucuria Ok
Culmea, producătorii români sunt mai atenți la respectarea legii. Termenul de expirare apare vizibil. Foto: afaceri.news

Nimeni însă din Kaufland nu s-a gândit sau mai degrabă a preferat să nu se gândească la lipsa acestor date care ar asigura transparența, preferând să cultive suspiciunea, în interesul vânzării produselor oricând, la orice termen. Vi se comunică obsesiv pe toate canalele media să consumați fructe și legume zilnic? Foarte bine! Dar ce mai contează pentru comerciant cât de proaspete sunt? Important e să se vândă. Expirarea lor în magazin înseamnă pierderi.

De la amabilitate, la ridicat din umeri și pumn în gura presei

Bineînțeles am abordat imediat angajații supermarketului. Mai întâi o doamnă angajată care s-a arătat complet străină de situație, deși trebăluia pe la departament. Și-a dat ușor cu presupusul, că o fi, că o lipsi, dar, cum nu era de la raion, ci de la Personal, zice-se, nu ne-a lămurit. A întors marfa pe toate părțile, ba chiar a aranjat-o frumos la loc în lădițe. Interesantă fișă a postului pentru cineva de la Personal…

Eticheta La Raft
Nicio mențiune despre termene nici pe eticheta de la raft, nici pe lădițele produselor, nicăieri. Marfă veșnic proaspătă, ar spune Kaufland. Foto: afaceri.news

Apoi a sosit un domn de la Legume-Fructe. Care, amabil, a încercat să caute niște termene viabile pe față-verso-etichetă raft-lădiță produse. Fără rezultat. S-a lovit chiar de confuzia cultivată de companie: a presupus inițial că numărul de lot ar fi data de expirare (02.02, adică 2 februarie… Serios? La niște valeriană proaspătă? Sau 2 martie la niște ardei “obosiți” deja?). Apoi a presupus că data este trecută pe aviz, „în spate”, evident unde nu aveau acces privirile consumatorilor.

La insistențele noastre a fost solicitat și șeful de raion, care, de asemenea amabil, dornic de a ne oferi un răspuns, a plecat, a venit, iar a plecat, apoi a ridicat din umeri. A presupus și el că numărul de lot e de fapt data expirării, confuzie cultivată pare-se de Kaufland, dar atrăgându-i atenția că 02.02 sau 02.03 nu pot fi termene de expirare atât de îndepărtate pentru produse de tip salată proaspătă, a zâmbit jenat și ne-a dat dreptate. Ce reprezintă totuși numerele de lot? O fi secretul ambalării și expirării în ele? Nimeni nu știe, atâta timp cât și angajații își dau cu presupusul. Nicio șansă pentru consumator de a afla.

Marfă culeasă ieri în Peru sau ambalată în München? Sau poate expirată ieri…

Curiozitatea ne-a făcut să întrebăm direct un importator. Acesta, sub protecția anonimatului -de înțeles deoarece și el distribuie mărfuri în rețeaua menționată-, ne-a comunicat că unele țări practică sistemul de etichetare privind ambalarea pe loturi aferente săptămânilor și zilelor din săptămână. Astfel, prima cifră din lot ar reprezenta săptămâna din an, iar a doua ar corespunde zilei din respectiva săptămână. Teoria ar putea sta în picioare, însă, la un calcul atent marfa prezentată ar fi trebuit culeasă/ambalată alaltăieri și ieri în Olanda, Italia sau Peru, adică tocmai în ziua realizării fotografiilor din magazin și a prezentei anchete. Imposibil.

Asta dacă nu cumva cifrele respective ar însemna chiar data expirării produselor. Cum spuneam, alaltăieri și ieri… Atunci cum mai e cu prospețimea, Kaufland România?

Oricum, supermarketul nu se sinchisește să tragă de mânecă producătorul străin pentru o etichetare corectă a datei de expirare cu data marcată clar și vizibil. De ce? Pentru că îi convine situația. Cultivând omisiunea, vinde mai bine și o marfă posibil deja expirată.

Angajații, atâta timp cât au voie să vorbească, o țin pe a lor și dau din colț în colț, sugerând că numărul de lot e… data expirării. 2 martie? Kaufland revoluționează! Prospețime de săptămâni pentru un biet… spanac. Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns.

Salata Mixta
Angajații, atâta timp cât au voie să vorbească, dau din colț în colț sugerând că numărul de lot e… data expirării. 2 martie? Serios? Foto: afaceri.news

Evident domnul amabil a mers tot „în spate” căutând răspunsul dorit de noi, dar s-a întors cu unul abracadabrant: “Îmi pare rău, nu am voie să vorbesc cu Dvs. Contactați Bucureștiul”.

Așadar demersul nostru în slujba consumatorului s-a încheiat brusc, cu incredibila sfidare venită “de sus”.

La București ninge. Liniște deplină…

Nu ne-am oprit și am contactat și Bucureștiul. Cum nimeni de la Kaufland nu comunică direct cu presa, am apelat la țintă, unde bănuiam că avem sorți de izbândă. Adică exact la PR-iștii care ne contactează frecvent pentru publicarea, gratuită evident, a laudelor multiple la adresa Kaufland: angajări, inaugurări, extinderi de rețea.

Liniște totală. Cui să-i pese de produse verzi și proaspete când afară ninge? Încă mai așteptăm răspuns la solicitarea noastră. Suntem foarte curioși sub ce tehnici de PR se vor putea ascunde practicile înșelătoare din ograda Kaufland.

Când implicarea socială devine doar un slogan coclit

Și atunci ce să credem? Că Dvs., consumatorul, sunteți luat de fraier. Vi se iau ochii cu sloganuri familiare, vi se vorbește de responsabilitate socială, ecologie, sustenabilitate, sprijinul categoriilor sociale dezavantajate și grija față de client. Care grijă?

În realitate, vi se bagă pe gât o hrană incertă, despre care doar bănuiți că ar fi proaspătă. Până ajungeți acasă și desfaceți punga/caserola. Banii au fost dați, nu vă rămâne decât să vă puneți masca pentru a aduna marfa, să vă întoarceți eventual la magazin pe cheltuiala Dvs. sau să strângeți din dinți și să mai încasați o porție de sfidare. De data aceasta din partea unui comerciant care se vrea lider de piață și care crește precum Făt-Frumos în pandemie.

Slogan
Sacoșa Kaufland ne reamintește motivațional noul limbaj de lemn al Kaufland: Implicarea face diferența. Ne implicăm, desigur! Foto: afaceri.news

În loc de epilog, un gust amar. De la atâta prospețime

Kaufland se declară a fi printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 138 de magazine în România.

Ironic, Kaufland deține și distincția Customers’ Friend pentru “compania cu cele mai bune servicii pentru clienți, acordată de Institutul internațional ICERTIAS, în urma unei analize de piață”.

Și la Cluj-Napoca ninge. Liniște deplină…

scroll to top