Închide

Kraft Heinz lansează un nou serviciu de food delivery. În ce orașe va fi implementat?

Avatar
Kraft Heinz 1

Sursă foto: Kraft Heinz

Timp de citire: 2 minute

Gigantul alimentar Kraft Heinz a decis să livreze mâncare gata preparată direct către consumatori, în toată Europa. Hotărârea a fost luată după ce un proiect pilot în acest sens s-a finalizat cu succes în Olanda. Serviciul de livrare la domiciliu va fi implementat cu produse ale propriului brand de semipreparate Honig, scrie Retail.ro.

Proiectul pilot de livrare de mâncare la domiciliu, derulat de Kraft Heinz în Olanda, a avut loc în timpul primului val de coronavirus, notează Retail Detail, care citează o publicație locală.

Rezultatele obținute au fost unele de mare succes, încât compania americană a decis să extindă serviciul. Astfel, livrarea la domiciliu de mâncare cu produse ale brandului propriu Honig va deveni disponibilă și în alte orașe europene. Procesul se va dezvolta pe rând – va fi implementat mai întâi în principalele orașe din Germania, Franța, Italia și Spania. Cel mai probabil, Kraft Heinz se va baza pentru această lansare pe serviciile de catering ale Compass Group, o rețea globală care oferă servicii alimentare.

Expansiunea Honig este un exemplu al noii strategii globale de creștere a companiei americane, a declarat Bob Rog, directorul general Kraft Heinz din Benelux. Acesta a completat că Benelux va fi o zonă de testare, pentru a se explora oportunități de dezvoltare ale afacerii – “dacă inovațiile de produs vor avea succes aici, atunci acestea se vor implementa pe plan internațional.”

Kraft Heinz are o prezență puternică în Olanda. Fabrica europeană de ketchup a gigantului alimentar este situată în orașul Elst și fabrica de sosuri de sandwich-uri și siropuri în Utrecht. Departamentul internațional de cercetare este situat în Nijmegen și un centru global de excelență este localizat în Amsterdam. Honig este, de asemenea, un brand olandez (compania mamă este Kraft Heinz) și distribuie o gamă largă de produse, de la semipreparate până la condimente.

Kraft Heinz este unul dintre cei mai mari jucători din industria alimentară globală și reprezentă fuziunea dintre companiile Kraft Foods și H.J. Heinz, care a avut loc în 2005.

scroll to top