Închide

La ce sumă se ridică oferta record pentru preluarea clubului Manchester United?

Avatar
red Manchester United shirt

Fotografie de Javid Naderi pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Preşedintele Qatar Islamic Bank (QIB), şeicul Jassim bin Hamad Al Thani şi CEO-ul Ineos, Jim Ratcliffe, au depus fiecare, vineri, a treia ofertă pentru preluarea Manchester United, relatează AFP, potrivit Sport.ro.

Familia Glazer, aflată în fruntea clubului de 18 ani, va trebui acum să decidă dacă acceptă una dintre ofertele primite sau dacă rămâne la echipă.

Tocmai acest ultim scenariu a căpătat credibilitate de-a lungul celor cinci luni de când clubul a fost scos la vânzare, mai ales că totul sugerează că suma de 7 miliarde de euro pe care familia din Florida a sperat s-o primească din această vânzare nu va fi atinsă, informează news.ro.

5,7 miliarde de euro pentru Manchester United

„Putem confirma că şeicul Jassim şi-a depus oferta finală”,

a declarat pentru AFP o sursă familiarizată cu problema, la câteva minute după ora 23:00, termenul stabilit de proprietari.

Potrivit Sky Sports, această ofertă este de peste 5,7 miliarde de euro, ceea ce ar fi un record mondial pentru acest tip de tranzacţie.

„Nu putem discuta detaliile ofertei în această etapă”,

a spus sursa, dar

„oferta şeicului Jassim include şi un plan de a investi o sumă substanţială direct în capitalul şi infrastructura clubului”.

Oferta şeicului include şi rambursarea datoriilor clubului de 700 de milioane de euro, a asigurat aceeaşi sursă.

Miliardarul britanic Jim Ratcliffe speră și el să devină patron pe ”Old Trafford”

Tot potrivit Sky Sports, celălalt candidat principal la preluare, miliardarul britanic Jim Ratcliffe, fan al echipei încă din copilărie, a depus şi o a treia ofertă, dar care nu acoperă tot capitalul.

Încă de la începutul procesului de vânzare, omul de afaceri care controlează deja cluburile Lausanne, Elveţia, şi OGC Nice, Franţa, a avertizat că nu va plăti

„sume nebuneşti pentru lucruri, iar apoi să regreţi”.

Jassim bin Hamad bin Khalifa Al Thani a renunțat la drepturile sale din Qatar

Jassim bin Hamad bin Khalifa Al Thani, în vârstă de 44 de ani, este fostul prinț moștenitor al Qatarului.

El a renunțat în 2003 la această poziție și, implicit, la drepturile sale de a conduce țara, motivându-și decizia prin faptul că nu este interesat să devină emirul Qatarului.

scroll to top