Închide

Lada redevine liderul pieței auto din Rusia. Nemții și francezii nu mai prind podiumul

Avatar
Lada Niva45 1920

Foto: lada.ru

Timp de citire: < 1 minut

Lada a revenit liderul pieței auto din Moscova, ca urmare a sancțiunilor aplicate împotriva Rusiei, conform B1 TV, care citează The Moscow Times.

Astfel, cel mai mare producător auto din Rusia, AvtoVaz, a revenit luna trecută pe primul loc în topul vânzărilor în capitala rusă, pentru prima dată după mai bine de un deceniu, potrivit companiei de cercetare a pieței Autostat.

Odată cu invazia rușilor asupra Ucrainei, constructorii auto occidentali și asiatici și-au suspendat operațiunile din Rusia, așa că piața de automobile a scăpat de unii dintre cei mai puternici concurenți. În acest context, producătorul național, Lada, a revenit pe prima poziție în topul vânzărilor, loc pe care nu îl mai deținuse de mai bine de 10 ani.

Compania de cercetare Autostat a declarat prin intermediul unui raport că în luna iulie locuitorii Moscovei au achiziționat 684 de vehicule Lada ale AvtoVaz, un număr suficient pentru a recupera primul loc pe piață, performanță realizată ultima dată în 2009.

Podiumul este completat de firmele sud-coreene Kia și Hyundai.

Vânzările totale de mașini au ajuns în luna iulie la 5.078 în capitala rusă, potrivit Autostat, în scădere cu 74% față de aceeași lună a anului trecut.

Vânzările AvtoVaz la nivel național au totalizat 85.000 de unități în perioada ianuarie-iulie, în scădere cu 63% față de aceeași perioadă din 2022, potrivit unei analize Reuters publicate joi, mai scrie sursa citată.

scroll to top