Închide

Lanțurile olandeze de cafea își unesc forțele pentru extindere

Avatar
1440x960 Barista

Sursă foto: Hospitality News & Business Insights by EHL

Timp de citire: < 1 minut

Trei lanțuri olandeze de cafea își unesc forțele: rețeaua olandeză Doppio Espresso preia Chocolate Company Café și Barista Café, intenționând să se extindă la nivel internațional. Chocolate Company are și o sucursală belgiană.

Nou grup de franciză

Lanțul olandez de cafenele Doppio Espresso, cu 25 de sucursale în franciză, va prelua Chocolate Company și Barista Café. Chocolate Company are 18 sucursale în Olanda și una în Leuven. Barista Café are 23 de unități.

Împreună, formulele de franciză vor continua sub noul holding Caféco. Fiecare lanț își va păstra propria identitate, dar intenționează să colaboreze împreună, în culise. Ca o casă de brand pentru formule de franciză, scopul principal al Caféco este de a facilita extinderea ulterioară: sunt planificate mai multe preluări pe piețele interne și nu numai, potrivit RetailDetail.eu.

Se caută lanțuri mici de cafea

Caféco caută în principal lanțuri mici, dar cu cel puțin cincisprezece unități. Grupul vrea să-și dubleze dimensiunea, spune fondatorul Doppio Espresso și acționarul principal al Caféco, Peter van Eijl, pentru ziarul olandez FD. Deja, discuțiile de preluare sunt în desfășurare, iar noul grup de franciză urmărește Germania.

Noul sediu comun este situat în Joure, unde angajații celor trei formule vor lucra împreună. Potrivit informațiilor disponibile acum, nu ar urma concedieri forțate. Alexander de Ronde Bresser, șeful Chocolate Company Café, va face și el această mișcare și va deveni acționar și membru al consiliului de administrație Caféco. Pe de altă parte, proprietarii Barista Café își vând integral acțiunile.

scroll to top