Închide

Leonidas păstrează produsele mai ieftine pentru a atrage mai mulți clienți

Avatar
Leonidas

Foto: leonidas.ro

Timp de citire: < 1 minut

Producătorul belgian de praline Leonidas și-a păstrat produsele relativ mai ieftine decât cele ale concurenților, urmărind creșterea volumului și extinderea constantă pentru a smulge cota de piață de la concurenții săi, transmite RetailDetail.eu.

Mai puțin pentru mai mult

Leonidas a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 11 % până la 107 milioane de euro în cel mai recent exercițiu financiar (încheiat în iunie), în ciuda falimentului unui partener de distribuție olandez important. EBITDA a crescut cu 4 %, până la 17,5 milioane de euro, în ciuda unei scăderi a marjei.

Leonidas a ales în mod deliberat să nu crească prețurile în conformitate cu inflația. Prețurile au crescut cu mai puțin de 5 % din 2020, a declarat CEO Philippe de Selliers pentru ziarul belgian De Tijd. Producătorul de praline se mulțumește cu marje de profit mai mici pentru a atrage mai mulți clienți, luând cota de piață de la rivalii Neuhaus și Godiva.

Leonidas vrea să crească și mai mult volumul prin deschiderea de noi magazine fizice. După pandemia de coronavirus, care a dat lanțului câteva lovituri grele, ciocolatierul vrea acum să deschidă cincizeci de noi puncte de vânzare. Treizeci dintre acestea vor fi în Franța, unde lanțul înlocuiește magazinele învechite; încă nouă deschideri sunt planificate în Olanda. Cinci noi magazine olandeze s-au deschis deja anul acesta: în ianuarie, francizatul sucursalelor de la Aeroportul Schiphol a dat faliment, dar De Selliers vrea să le înlocuiască în mod constant. El vede, de asemenea, un potențial suplimentar în aeroporturile internaționale, precum Heathrow și Frankfurt.

scroll to top