Închide

Leul Mega Image își linge rănile și încearcă redresarea. Trimestrul a fost dezamăgitor

Avatar
Ahold Delhaize

Foto: revistaprogresiv.ro

Timp de citire: 2 minute

Ahold Delhaize, rețeaua olandeză care deține Mega Image, a avut un al treilea trimestru dezamăgitor: o consecință a costurilor ridicate persistente și a încrederii scăzute a consumatorilor. Cu toate acestea, retailerul se află pe calea redresării în Europa, spune directorul general Frans Muller.

Vânzările Ahold Delhaize în trimestrul al treilea au scăzut cu 2,1%, la 21,9 miliarde de euro, iar marja operațională a scăzut la 3,8%, în principal din cauza costurilor mai mari din SUA. În Europa, această marjă a fost de 3,5%, iar în SUA de 4,2%. Cu toate acestea, retailerul subliniază că cota sa de piață este în creștere pe piețele cheie. Creșterea vânzărilor comparabile a fost de 3,1% pentru grup: 0,9% în SUA și 7% în Europa. Vânzările online au crescut cu 6,4% datorită creșterii de două cifre la Food Lion și Hannaford și a creșterii puternice a cotei de piață la Bol.

În SUA, scăderea ajutoarelor de urgență, creșterea ratelor dobânzilor și reluarea rambursării împrumuturilor pentru studenți în octombrie au cântărit asupra sentimentului cumpărătorilor, spune directorul executiv Frans Muller, citat de RetailDetail:

“Dacă ne uităm la Europa, care a suportat mai multă presiune în ultimii doi ani decât SUA, sunt încrezător că suntem pe calea redresării.”,

spune Muller.

Excluzând impactul planului de viitor al Delhaize în Belgia, creșterea comparabilă în Europa a fost de 7,2%, iar marja a depășit nivelurile din anul precedent.

Accentul se va muta

Muller subliniază trei mișcări importante pe care retailerul le-a făcut recent. Achiziția Profi în România subliniază încrederea Ahold Delhaize în regiunea Europei Centrale și de Sud. Prin aderarea la alianța de achiziții Eurelec, grupul va aborda diferențele persistente de preț dintre piețele europene. Iar o analiză a activității sale online din SUA a dus la decizia de a vinde serviciul de livrare FreshDirect către Getir.

“Cel mai mare punct forte al nostru ca retailer de produse alimentare este adevărata experiență omnichannel – o combinație între online și în magazin”,

a declarat Muller.

Înaltul executiv spune că Ahold Delhaize își aliniază în prezent prioritățile la contextul macroeconomic și la peisajul concurențial. Acest lucru va necesita unele schimbări de orientare, susține el.

scroll to top