Închide

Liderul retailului american cumpără 740.000 de smartphone-uri pentru angajați. Care e scopul?

Avatar
Walmart App

Foto: Kim Komando

Timp de citire: 2 minute

Gigantul american de retail Walmart lansează o nouă aplicație pentru personalul său pentru a simplifica anumite sarcini zilnice și pentru a îmbunătăți serviciile oferite clienților. Toți cei 740.000 de angajați ai magazinului vor primi gratuit un nou smartphone Samsung înainte de sfârșitul anului, anunță Retail Detail.

În timpul programului de lucru, angajații vor avea acces doar la funcțiile de lucru ale aplicației. Cu toate acestea, în afara acestor ore, ei pot folosi noul smartphone pentru uz privat.

Lanțul american de supermarketuri spune că garantează confidențialitatea și nu va avea acces la niciun fel de date cu caracter personal.

Aplicația Me@Walmart a fost dezvoltată intern și folosește tehnologii moderne precum învățarea automată, realitatea augmentată și inteligența artificială. Este o aplicație all-in-one cu o gamă largă de funcții: de exemplu, angajații își pot vizualiza programul pentru următoarele două săptămâni și pot solicita modificări, dacă se dorește. Aplicația funcționează și ca un ceas cu serviciu de pontaj mobil, permițând angajaților să intre și să iasă fără probleme.

 Funcția „Push to Talk” permite personalului să se contacteze direct, astfel încât să poată continua să lucreze în echipă și să răspundă rapid nevoilor clienților. În plus, aplicația conține un asistent personal activat prin voce („Ask Sam”), care oferă răspunsuri rapide la întrebările angajaților.

În lunile următoare, Walmart intenționează să adauge o altă funcție aplicației, care îi va ajuta pe angajații din depozit să introducă marfa mai repede în magazine. În loc să scaneze fiecare casetă în mod individual, ei pot marca doar casetele care sunt gata folosind realitatea augmentată. Testele au arătat că acest sistem durează doar o treime din timp în comparație cu procesul manual.

Walmart nu este primul retailer care a oferit angajaților săi un smartphone: anul trecut, retailerul belgian Colruyt a făcut același lucru. Compania a dorit să îmbunătățească comunicarea (internă) și să lucreze mai eficient prin utilizarea acestor dispozitive.

scroll to top