Închide

Lidl anunță redeschiderea unui magazin, dar și o donație importantă de ventilatoare medicale

Avatar

Foto: Lidl

Timp de citire: 2 minute

Magazinul Lidl care va fi inaugurat pe 29 octombrie în municipiul Codlea, județul Brașov înlocuiește o unitate Lidl mai veche, situată la aceeași adresă. Totodată, Lidl a donat 20 de concentratoare de oxigen pentru Spitalul Judetean din Botosani, destinate îngrijrii pacientilor cu coronavirus, anunță compania.

Noul magazin din Codlea este situat pe Strada Lungă, Nr. 32, are o suprafață de vânzare de 1.300 m² și dispune de 80 de locuri de parcare, precum și de o stație de încarcare pentru automobilele electrice, unde se vor putea alimenta câte două mașini simultan. Orarul de funcționare a magazinului va fi de luni până sâmbătă, între 7:30 și 22:00, iar duminica între 8:00 și 20:00.

Lidl optimizează constant formatul magazinelor, astfel încât să aibă un impact cât mai redus asupra mediului, dar și să ofere o experiență de cumpărături cât mai bună. Astfel, noul magazin Lidl de pe Strada Lungă, Nr. 32  înlocuiește o unitate situată la aceeași adresă, care a fost închisă în luna martie a acestui an, deoarece nu a mai corespuns standardelor companiei în ceea ce privește sustenabilitatea și experiența pentru clienți.

În privința celor 20 de ventilatoare, achizitia a fost realizata prin intermediul Fundatiei Mereu Aproape, in urma unei donatii de 128.200 lei din partea Lidl Romania, pentru a raspunde nevoii de aparatura specializata pentru ingrijirea pacientilor cu COVID-19, internati in Spitalul Judetean de Urgenta „Mavromati” din Botosani. In total, au fost donate 30 de concentratoare pentru oxigen, dintre care 20 au fost achizitionate cu sprijinul Lidl. 18 dintre aparatele donate de Lidl au fost deja livrate, iar 2 urmeaza sa soseasca in cursul acestei saptamani.

Concentratoarele de oxigen sunt necesare îngrijirii pacienților care au nevoie de oxigen suplimentar pentru a putea respira. Utilizarea acestor aparate poate împiedica degradarea stării pacienților și preveni nevoia de intubare a acestora, o procedură foarte invazivă și dureroasă.

scroll to top