Închide

Lidl demolează un magazin din Cluj pentru a construi unul cu etaj. Școala să mai aștepte!

Avatar
Lidl Supermarket Retailer Urban Copyright Foto Contactati Info@afaceri.news

Copyright foto: contactati info@afaceri.news

Timp de citire: 2 minute

Dezbatere interesantă la Cluj pe tema (re)construcției unui magazin Lidl. Retailerul a anunțat că va ridica o unitate de comerț mai mare în cartierul Bună Ziua, a și obținut avizul Comisiei de Urbanism, dar, la dezbateri, primarul a cerut să fie și un teren de sport pe acoperiș, pentru că tot cartierul populat de tineret nu are niciun astfel de spațiu.

Lidl va demola actualul magazin din cartierul Bună Ziua, iar apoi va ridica altul cu parter și etaj.  Primarul Emil Boc a cerut un loc de joacă pe acoperiș, iar viceprimarul Dan Tarcea a solicitat să fie plantați arbori în parcare. În plus, noua investiție va permite modernizarea zonelor de acces la supermarket din străzile Buna Ziua și Aleea Gogu Constantinescu, scrie ȘtirideCluj.ro.

După aceste dezbateri și modificări acceptate, proiectul a fost avizat de Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca.

Urbanism à la Cluj: cartierul cu Lidl supraetajat, mall nou, dar fără școală

Locuitorii cartierului sunt însă dezamăgiți că un retailer privat găsește înțelegere și soluții, dar Primăria Cluj-Napoca este încă în căutarea unui teren pentru o școală în zonă. Părinții sunt nemulțumiți că trebuie să îi trimită zilnic pe cei mici la școlile din cartierul învecinat Zorilor -ironia sorții, chiar lângă blocul primarului!- pentru că nu dispun de o școală în cartierul Bună Ziua de ani de zile. Asta deși investițiile private imobiliare în zonă au fost aprobate pe bandă rulantă de către Primăria Cluj-Napoca.

Cartierul Bună Ziua ar avea nevoie de un teren de 1,2 hectare pentru o școală cu parter, două etaje, sală de sport și curte. Deocamdată, primarul Emil Boc a identificat un teren pentru un parc, și acela necesar, dar terenul pentru școală este de negăsit. Cu toate că o proprietate amplă din imediata vecinătate a noului Lidl nu a fost achiziționat de către Primărie pentru aceste funcțiuni publice vitale, ci va face obiectul unei noi galerii comerciale private, înconjurată, desigur, de apartamente.

scroll to top