Închide

Lista destinațiilor “cool” pentru 2024, potrivit National Geographic Traveller

Avatar
saranda, nature, albania

Fotografie de 5075933 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

National Geographic Traveller a publicat o listă de 30 de locuri și experiențe care alcătuiesc „lista cool” pentru 2024, scrie CNN.

Aproximativ jumătate din listă se află în Europa, incluzând zone atât de diverse precum ruinele de la Pompei și munții Albaniei, pe care revista o numește „steaua în ascensiune a Europei”.

Dar, indiferent dacă preferați să explorați un mare oraș al lumii, să călătoriți pentru un eveniment sportiv sau să scăpați de toate într-un paradis îndepărtat, există aici un amestec plăcut pentru aproape orice tip de explorator.

Pentru mâncare, muzee și viață de noapte minunate, mergeți în unele dintre orașele prezentate pe lista National Geographic.

Printre cele recomandate se numără Xi’an, China, care este cel mai bine cunoscut pentru Războinicii de teracotă, incluși în Patrimoniul Mondial UNESCO, și Lima, capitala statului Peru, care a devenit una dintre cele mai apreciate destinații culinare din lume, notează G4Media.

Între timp, Tainan, capitala originală a Taiwanului, își va marca cea de-a 400-a aniversare în 2024, ceea ce oferă o bună scuză pentru a vedea tăițeii cu anghilă, orezul cu curcan, budinca de tofu și alte preparate clasice din bucătăria stradală.

În mai multe cazuri, National Geographic a evidențiat state întregi. Au fost două din SUA, Texas și New York – fiecare dintre acestea fiind de mărimea unei țări întregi din Europa.

National Geographic recomandă să nu vizitați doar orașul New York – statul în care se află Empire State Building găzduiește, de asemenea, unele frumuseți naturale la Lake Placid și la Cascada Niagara. Între timp, Texasul are câteva locuri minunate pentru a admira eclipsa totală de soare din 2024.

scroll to top