Închide

Lista neagră a țărilor neprietenoase față de Rusia, extinsă din nou

Avatar
moscow, st basil's cathedral, night

Fotografie de designerpoint pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Lista țărilor neprietenoase faţă de Moscova, întocmită de Federația Rusă, a fost extinsă.

Lista mai include acum Guernsey, o insulă din Canalul Mânecii, în largul coastei Normandiei, care face parte din Bailiwick din Guernsey, o dependență a coroanei britanice.

De asemenea Maine, statul american situat în regiunea cunoscută ca Noua Anglie, din nord-estul Statelor Unite ale Americii, se regăseşte acum pe această lista.

Guvernul rus a adăugat pe lista țărilor și teritoriilor neprietenoase Bahamas, oficial Comunitatea Bahamas, o țară insulară în arhipelagul Lucayan care are mai mult de 700 de insule și atoli din Oceanul Atlantic; în nordul Cubei, și regiunii Hispaniola; nord-vest de Insulele Turks și Caicos și sud-est de statul american Florida, a precizat Guvernul rus pe site-ul cabinetului, potrivit Rador.

Lista include insulele Guernsey și Maine, pentru că acestea au susținut sancțiunile Marii Britanii împotriva Federației Ruse, precum și Bahamas, care au impus interzicerea oricăror tranzacții cu Banca Centrală a Rusiei, cu Ministerul rus al Finanțelor și cu o serie de instituţii de creditare.

Pe 22 iulie, Guvernul rus a extins lista statelor neprietenoase pentru a include Croația, Slovacia, Slovenia, Grecia și Danemarca. Drept răspuns la impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei, după izbucnirea ostilităților din Ucraina, guvernul rus a aprobat pe 5 martie o listă a statelor și teritoriile străine care comit acțiuni neprietenoase împotriva Rusiei, companiilor și cetățenilor rusi. Lista neagră includea atunci 48 de țări. De atunci, lista a fost extinsă de mai multe ori.

scroll to top