Închide

Locuitorii unei capitale europene vor putea fi înmormântaţi împreună cu animalele de companie

Avatar
cat, tabby, feline

Fotografie de Alexas_Fotos pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Locuitorii din Bruxelles vor avea dreptul de a fi înmormântaţi împreună cu animalele lor de companie. Inițiativa face parte dintr-un nou set de reguli îndreptate spre protejarea animalelor. Aceste reguli sunt, deocamdată, în curs de finalizare de către Guvernul local și se aşteaptă să intre în vigoare în primăvara anului viitor.

Noile reguli prevăd că plecarea în viața de apoi împreună cu un prieten patruped va deveni posibilă, dacă proprietarul animalului își exprimă o astfel de dorință în timpul vieții.

Dacă animalul de companie moare după proprietar, mormântul va putea fi deschis pentru a pune rămășițele animalului de companie lângă acesta, transmite Rador.

Regulile se vor aplica și dreptului familiei, în special cazurilor de divorț. Judecătorii vor decide modul în care părțile ar trebui să aibă grijă de animal și să acopere costurile legate de tratamentul și îngrijirea acestuia.

Bruxelles intenționează, de asemenea, să interzică vânzarea și expunerea animalelor la târguri. Iar proprietarii anumitor rase și tipuri de animale vor fi obligați să susțină un examen sau să urmeze un curs de formare.

Legea va incrimina totodată ignorarea unui animal aflat în dificultate.

De asemenea, abuzatorii de animale vor fi trimiși la închisoare. Cele mai grave infracțiuni vor fi pedepsite cu închisoare de până la cinci ani sau cu amendă de 500.000 de euro. Anterior, Europulse a anunţat că, în viitorul apropiat, proprietarul nu va mai trebui să plătească pentru transportul unui animal de companie în transportul public din Bruxelles.

scroll to top