Închide

Louis Delhaize pleacă din Luxemburg

Avatar
Louis Delhaize

Sursa foto: louisdelhaize.be.

Timp de citire: < 1 minut

Grupul Louis Delhaize părăsește ultima sa piață străină, vânzând cele 27 de locații din Luxemburg retailerului francez E.Leclerc, transmite RetailDetail.eu.

Retragerea completă

La doar o săptămână după ce și-a cedat magazinele franceze către Carrefour, retailerul belgian își vinde acum și magazinele din Luxemburg ale lanțurilor Match, Smatch și Cora. Cumpărătorul este E.Leclerc, cel mai bine cunoscut la noi pentru tricoul cu buline din Turul Franței.

Cei 1.200 angajați din Luxemburg nu trebuie să se teamă pentru locurile lor de muncă, se spune în comunicatul de presă: E.Leclerc promite că îi va menține angajați. Lanțul care are originea în Bretania speră să finalizeze transferul înainte de sfârșitul anului.

An plin de evenimente

A fost un an plin de evenimente pentru retailerul belgian, care își părăsește ultimele trei piețe externe într-un interval de trei luni: vânzarea sucursalei din România în aprilie (tot către Carrefour) precede ofertele de astăzi și de săptămâna trecută. Mai mult, a fost planificată și începută asimilarea magazinelor Belgian Match în lanțul Louis Delhaize, care a fost desființată odată cu venirea unui nou director general.

Dacă analiștii puneau deja întrebări cu privire la securitatea operațională a rămășițelor din Belgia după vânzarea sucursalei franceze, acele întrebări vor reveni doar mai puternice odată cu noul acord.

scroll to top