Închide

Electrolux a înregistrat o pierdere în al doilea trimestru, deoarece cumpărătorii trec la aparate mai ieftine

Avatar
Electrolux

Foto: portalsm.ro

Timp de citire: < 1 minut

Acţiunile Electrolux au înregistrat joi cea mai proastă zi din 2011, după ce cel mai mare producător de electrocasnice din Europa a înregistrat o pierdere în al doilea trimestru, deoarece cumpărătorii lipsiţi de numerar au optat pentru produse mai ieftine, în timp ce cererea din partea constructorilor de proprietăţi rezidenţiale a încetinit, transmite Reuters.

Grupul suedez a declarat că vânzările organice au scăzut cu 8%, deoarece volumele vânzărilor s-au redus semnificativ din cauza cererii slabe continue.

”Mediul de cerere slabă de pe piaţă, cu o putere de cumpărare mai scăzută a consumatorilor, care a dus la trecerea mai multor consumatori la produse cu preţuri mai mici, a continuat şi în al doilea trimestru”, a declarat CEO-ul Jonas Samuelson într-un comunicat.

”Scăderea activităţilor de construcţii şi renovări rezidenţiale a cauzat o cerere semnificativ mai slabă în categoria bucătării încorporate, afectându-ne în principal în Europa”, a spus el.

Electrolux a declarat într-un comunicat separat că a început pregătirile pentru o potenţială vânzare a Zanussi şi a altor mărci non-core în următorii ani.

Grupul a estimat valoarea totală potenţială a vânzării pentru toate aceste active combinate la aproximativ 10 miliarde de coroane.

Johan Eliason, de la Kepler Cheuvreux, a spus într-o notă că obţinerea acestui preţ sună  ca o afacere bună, dar pare să fie în concordanţă cu preţul plătit pentru active din punct de vedere istoric.

Electrolux a raportat o pierdere operaţională de 124 de milioane de coroane (12,1 milioane de dolari) în trimestrul al doilea, JP Morgan subliniind că, per total, rezultatele grupului au fost mai slabe decât se aştepta.

Acţiunile au scăzut cu 15%, înregistrând cea mai proastă zi din ultimii 12 ani.

scroll to top