Închide

Lufthansa acceptă cererea sindicatului UFO și majorează salariile însoțitorilor de zbor

Avatar
airbus, a380, frankfurt

Fotografie de Mr_Worker pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Lufthansa și sindicatul însoțitorilor de bord UFO au convenit asupra unei creșteri salariale pentru cei 19.000 de membri ai personalului de cabină ai companiei aeriene germane, a anunțat joi sindicatul, punând capăt amenințării cu greve, după ce disputele salariale din industrie au perturbat călătoriile a mii de persoane, potrivit Reuters.

Angajații vor primi o creștere salarială totală de 16,5% în trei etape, retroactiv de la 1 ianuarie, precum și un bonus de compensare a inflației de 3.000 de euro (3.220,50 dolari) și o creștere a altor indemnizații. Acordul este valabil până la sfârșitul anului 2026.

De asemenea, Lufthansa a ajuns recent la acorduri salariale cu sindicatul Verdi pentru personalul de la sol, nefiind așteptate alte acțiuni sindicale.

Membrii sindicatului personalului de cabină au organizat o grevă la începutul acestei luni pentru a insista asupra cererilor lor de majorare a salariilor, ceea ce a afectat zeci de mii de pasageri, potrivit Lufthansa.

Două runde de negocieri colective pentru personalul de cabină de la Discover Airlines, subsidiară a Lufthansa, și de la compania sa regională Cityline sunt încă în curs de desfășurare în Germania, dar, potrivit OZN, cele două părți se îndreaptă spre un acord.

scroll to top