Închide

LVMH se așteaptă ca piața bunurilor de lux să scadă în continuare

Avatar
dior, shop, new york

Fotografie de ErikaB pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

LVMH se așteaptă la ani slabi pentru sectorul de lux. Trimestrul trecut, vânzările au crescut cu doar 3%, din cauza clienților chinezi reticenți și a unei scăderi după anii de boost Covid, transmite RetailDetail.eu.

Casa-mamă a lui Louis Vuitton și Dior vede creșterea încetinită din cauza scăderii cererii pentru bunuri de lux. Vânzările grupului au crescut organic cu 3%, până la 20,7 miliarde de euro, dar efectele negative au redus vânzările cu încă 4%. Este o întoarcere remarcabilă după ani de creștere puternică, când cumpărătorii de lux au făcut „cumpărături de răzbunare” după și între perioadele de blocare.

Pe piața cheie asiatică, excluzând Japonia, vânzările comparabile au scăzut cu 6%. Cu siguranță consumatorii chinezi rămân mai precauți. În SUA și Europa, vânzările au crescut cu 2%. Cu toate acestea, Louis Vuitton a stagnat în SUA, în timp ce vânzările în Europa au fost „puțin negative”, potrivit CFO Jean-Jacques Guiony. Băuturile grupului, cum ar fi coniacul și șampania, au obținut cele mai slabe rezultate.

Guiony se așteaptă la o îmbunătățire treptată, dar răspândită pe „mai multe trimestre, sau chiar ani” și „nu va fi spectaculos”, citează Financial Times. Într-adevăr, firma de consultanță Bain vede că piața de lux crește cu doar 1 până la 4% în acest an, comparativ cu o creștere de aproximativ 8-10% în 2023.

scroll to top