Magnum devine mai mic! Unilever dă în judecată Intermarché după acuzații de shrinkflation

,
Autor:    -  
43990c47 Fb32 4c50 B8af C8b40f3f0b1f 640x360
sursa: https://www.intermarche.be/

Timp de citire: 2 minute

Unilever a dat în judecată lanțul francez de supermarketuri Intermarché pentru că l-a acuzat în mod deschis pe producător de shrinkflation. Retailerul a folosit afișe pentru a se plânge de micșorarea Magnum, de exemplu, transmite RetailDetail.

Afișele au apărut în mai multe magazine Intermarché la sfârșitul săptămânii trecute, retailerul acuzându-și furnizorul de shrinkflation. „Avant, Magnum ça voulait dire grand” („Magnum obișnuia să însemne mare”), de exemplu, a fost menit să denunțe faptul că ambalajul lui Magnum a fost redus în dimensiune. Într-adevăr, conform lanțului de supermarketuri, greutatea unui Magnum a scăzut cu 70 grame, împingând prețul de vânzare pe kilogram cu 39 %. Alte mărci Unilever, cum ar fi Carte d’Or și Knorr, sunt, de asemenea, vinovate de contracție.

Unilever nu este prea mulțumit de remarcabilul protest: producătorul a trimis executori judecătorești în unele supermarketuri, cerându-le să oprească campania de „denigrare”. Cu toate acestea, producătorul îl duce acum și pe retailer în judecată: „Am primit o citație surprinzătoare de la Unilever”, a confirmat Intermarché site-ului de știri 20minutes. O audiere este programată pentru 31 ianuarie, care întâmplător – sau nu – este și termenul limită pentru negocierile comerciale în Franța.

„De câteva săptămâni denunţăm practica de shrinkflation, cu mult înainte de începerea negocierilor actuale”, a răspuns Intermarché.

Cu această campanie, retailerul speră să împingă producătorii către o mai mare transparență.

Intermarché nu este primul lanț de supermarketuri care acuză producătorii de astfel de practici neloiale: în toamna trecută, Carrefour pusese deja afișe pe coridoarele sale cu mesajul „Acest produs și-a văzut scăderea în greutate și prețul practicat de furnizorul nostru a crescut”. Acțiunea a dus la acuzații de ipocrizie, deoarece retailerul însuși a redus unele ambalaje cu etichetă privată.

Guvernul francez are în vedere să solicite producătorilor și comercianților cu amănuntul să informeze consumatorii atunci când reduc un produs în dimensiune sau greutate. Cu toate acestea, acest lucru ar necesita un acord din partea Comisiei Europene.

Mai multe despre shrinkflație, într-un episod special dedicat fenomenului în podcastul nostru #LecțiadeEconomie AICI.

În format text și audio pe afaceri.live!


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!