Închide

Mai puțini pepeni românești anul acesta din cauza inundațiilor

Avatar
Pepene Fara Seminte

Pepene de Tinca, Bihor, fără semințe. Foto: agrointel.ro

Timp de citire: < 1 minut

Producţia românească de pepeni a fost întârziată şi diminuată anul acesta de ploi, frig şi inundaţii, în aproape toate zonele ţării. De la producător şi până în pieţe, preţul pepenelui ajunge să crească chiar şi de cinci ori, motiv pentru care cererea este una destul de modestă anul acesta, anunță Antena 3.

Vremea nefavorabilă din primavară şi-a lăsat amprenta asupra producţiei de pepene verde. În judeţul Ialomiţa recoltele sunt cu cel puţin 15% mai mici, spun producătorii.

Nici cererea de pepeni nu e foarte mare în zona din cauza preţurilor practicate de comercianţi. De la poarta fermei până la clientul final preţul pe kilogram creşte şi de cinci ori, iar concurența pepenilor din supermarket, aduși din Grecia și Turcia, este foarte mare.

În comuna Tinca, judeţul Bihor, în schimb, producţiile au fost generoase în ciuda intemperiilor. Aici se cultivă un soi diferit faţă de restul ţării, un pepene verde cu coaja subţire şi fără multe seminţe (vezi foto).

Anul trecut România a cultivat pepeni pe o suprafaţă de peste 16.000 de hectare şi a obtinut o productie de aproape 470.000 de tone.

scroll to top