Mândria americanilor a intrat la apă. Pandemia și scandalurile rasiale au contribuit decisiv


Autor:    -  
new york, lightning storm, lightning
Fotografie de 27707 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Abia 42% dintre adulții din SUA se declară ”extrem de mândri” și doar 21% spun că sunt ”foarte mândri” că sunt americani, potrivit unui nou sondaj Gallup publicat luni; ambii indicatori sunt la cele mai scăzute cote înregistrate de la începutul măsurătorilor Gallup, în 2001.

Protestele și manifestațiile care au avut loc împotriva brutalității poliției și a rasismului sistemic au cuprins tot teritoriul Statelor Unite în cele trei săptămâni de când George Floyd a fost ucis în timp ce se afla în custodia poliției. În plus, SUA au depășit 2 milioane de cazuri confirmate de SARS-CoV 2, de departe cel mai mare număr total raportat din lume, mulți americani învinovățind administrația actuală pentru gestionarea defectuoasă a crizei sanitare, notează Forbes.com.

Conform sondajului dat publicității luni, efectuat între 28 mai și 4 iunie, 15% dintre americani spun că sunt ”moderat mândri”, 12% ”puțin mândri”, iar 9% ”deloc mândri” că sunt americani.

În mod tradițional, susținătorii republicanilor se declară mai mândri de apartenența lor la națiunea americană decât democrații. Cu toate acestea, recentul sondaj a constatat o scădere de 9% a mândriei naționale a republicanilor (care a scăzut de la 76% la 67%), ceea ce reprezintă cea mai mare scădere înregistrată în decurs de un an.

Cei care se declară ”extrem de mândri” din rândul albilor a scăzut sub 50% pentru prima dată în acest secol, potrivit Gallup, și este la doar 24% în rândul populației non-albe.

Doar unul din cinci adulți cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani au spus că sunt ”extrem de mândri” că sunt americani.

În 2001, chiar înainte de 11 septembrie, sondajul Gallup a constatat că 55% dintre adulții americani au declarat că sunt ”extrem de mândri” că aparțin Americii.

În anii de după atacuri, mândria americană a crescut dramatic, cu scoruri de până la 70% între 2002 și 2004.

Cu toate acestea, începând cu 2005, aceste numere au început să scadă. Potrivit sondajelor Gallup, indicatorul mândriei național a suferit scăderi în fiecare din cei trei ani scurși de la alegerea lui Donald Trump la Casa Albă, în special în rândul susținătorilor democrați.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!