Închide

Marcel Ciolacu: Toate pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie. Cu ce procent?

Avatar
old people, pensioners, pension

Fotografie de Alexas_Fotos pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a anunțat că toate pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie cu 13,8%, indicele inflației aferent anului 2022.

Marcel Ciolacu, despre creșterea pensiilor și noua lege
„România are legi. La anul, conform legii, va avea o indexare de 13,8% (la pensii, n.r.). Este indicele de inflație pe anul trecut”, a declarat Ciolacu, prezent la Târgul INDAGRA, potrivit B1TV.ro.

De asemenea, Ciolacu a precizat că și în viitoare lege va fi prevăzută indexarea pensiilor cu rata inflației.

„Eu cred că până la sfârșitul lunii noiembrie o să trecem noua lege a pensiilor prin Parlament. Pe urmă, ea va urma să fie pusă în aplicare de la 1 ianuarie. În ea este prevăzută închiderea anumitor inechități. O lege a pensiilor nu se poate pune în aplicare instant (…). La 1 ianuarie, pensiile toate se măresc cu 13,8%, conform legii. Noua lege a pensiilor va intra în vigoare cu 1 ianuarie”, a adăugat Marcel Ciolacu. „Într-un fel, eu am devansat legea pensiilor din cererea de plată numărul 4, încercăm să o finalizăm anul acesta, pentru că erau prea multe jaloane în cererea de plată numărul 4 și să nu mai pățim cum s-a întâmplat cu jalonul în cererea de plată numărul 3. Nu numai faptul că mai avem foarte puține jaloane de îndeplinit la cererea de plată numărul 3, am început să închidem foarte multe din cererea de plată numărul 4. Eu legea să știți că nu o pitesc. Legea va merge în Parlamentul României, fiindcă acolo se legiferează. Închiderea inechităților, acest principiu cred că e un principiu de bază. În primul și în primul rând, vor crește pensiile meci”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

scroll to top